Gordon McQueen

Gordon McQueen blev født i Kilbirnie, Ayrshire den 26. juni 1952. Død 15. juni 2023.

At han skulle blive fodbold spiller lå ligesom i kortene, da hans far Thomas McQueen var målmand og fik for 50 år siden 80 liga kampe for Accrington Stanley.

Sin første klub var Large Thistle, derefter var han til prøve træning hos Glasgow Rangers og Liverpool, inden han i 1970 kom til St. Mirren. Her spillede han 57 ligakampe og scorede 5 mål. Leeds United købte ham i september 1972 for £30000. Han blev købt for at erstatte Jack Charlton, der var i gang med sin sidste sæson hos Leeds United. Han var med til at vinde mesterskabet i hans første hele sæson. I sin tid hos Leeds United, spillede han 140 ligakampe og scorede her 15 mål.

Det var transfer rekord i England da Manchester United i februar 1978 købte ham for £495000. En måned før havde Manchester United købt Joe Jordan fra Leeds United for £300000, de to handler var mange penge dengang, men i dag bare pebernødder.

I F.A. Cup finalen i 1979 scorede han det første reducerede mål, men skuffelsen var stor da Arsenal vandt til sidst. I 1983 var han med til at vinde F.A. Cuppen med sejren over Brighton. Noget jeg aldrig glemmer, var liga cup finalen i 1983 mod Liverpool da Gordon McQueen var helt fri i højre siden og Bruce Grobbelaar gik uf af sit mål hvor han voldsomt spændte ben for Gordon McQueen. Bruce Grobbelaar fik ikke en gang en advarsel, han brudte været sendt til Sibirien for den forseelse.

Liverpool var ikke en heldig modstander for ham, i januar 1984 blev han alvorligt skadet på Anfield Road og fik derefter ikke mange kampe for Manchester United. Han spillede 228 kampe for Manchester United og scorede 26 mål.

Det var ingen god ide at sætte ham til at skyde straffespark, da han misbrugte det enestes, han forsøgte sig med i tiden han spillede hos Manchester United.

I 1985 tog han til Hong Kong for at være spiller/Coach for Seiko. Senere blev han manager for Airdrieonians. Han har også været træner for St. Mirren og Middlesborough. I 2001 forlod han Middlesborough for at arbejde inden for TV.

Gordon McQueen var med Skotland ved VM i 1974 og 1978. Han spillede 30 landskampe og scorede 5 landsholds mål. Sammen med Gary Pallister og Peter Schmeichel er de dem af alle spilere i Manchester United, der har været højst med højde på 6 feet og 4 inch (193cm). Edwin van der Sar er med 1 inch højere og vil så blive den højeste spiller i Manchester Uniteds historie, når han kamme til at spille for holdet.

De mindste spillere Manchester United har haft, er Warren Bradley, Bernard Donaghy, Terry Gibson, Ernie Taylor og Billy Wrigglesworth der alle havde en højde på 5 feet og 4 inch (163cm).
1 foot=30,48 cm og 1 inch=2,54 cm.

Citat sagt af Gordon MQueen
“Ask all the players in the country which club they would like to play for and 99% would say “Manchester United”. The other 1% are liars”

Statistik:

ANNONCE