Hugh McLenahan

Hugh McLenahan blev født i West Gorton, Manchester den 23. marts 1909.

I Manchester Uniteds historie fylder han ikke meget, men der er dog en ting der afskiller ham fra andre og det var hans overgang til Manchester United. I sin karrieres første tid spillede han i følgende klubber St. Francis’s Scholes, Manchester Schoolboys, Lancashire County Schoolboys, Englands Schoolboys, Ambrrose F.C. Longsigh ’A’ Team Ashton Brothers, Stalybridge Celtic, Blackpool (på prøve) og Stockport County.

I ingen af disse klubber fik han liga kampe, men var også kun 18 år da han i maj 1927 kom til Manchester United.

Det var Louis Rocca der fik øje på Hugh McLenahan og han gav 3 fryser med is til Stockport County. Da isen ankom, gik klubben med til overgangen. Det is Stockport modtog, blev brugt til en basar, hvor pengene gik til lokal velgørenhed.

Tænk jeg hvor mange is der skulle til for at Wayne Rooney, skulle kom til Manchester United i dag. Samtidig med Hugh McLenahan var der en anden spiller i Manchester United der havde et efternavn som ligner McLenahan meget og det var George McLachlan.
Hugh McLenahan fik sin debut mod Tottenham den 4. februar 1928. I hans eneste kamp i sæsonen 1928/29 mod Aston Villa, brækkede han benet to steder og var væk fra førsteholdet i mere end et år.

Det er værd at bemærke at han i april 1930 scorede 6 mål i 5 kampe efter hinanden og at det i resten af hans kampe for Manchester United, kun blev til 6 flere mål. Han spillede i alt 116 kampe inden han i december 1936 kom til Notts County, hvor han spillede 54 ligakampe og scorede her et mål.

Hugh McLenahan døde i 1988.

Statistik:

ANNONCE