James Brown

James Brown blev født i Kilmarnock den 31. december 1908.

Han voksede op i Skotland hvor han spillede for Leans Athletic Juniors og, Plainfield FC. Inden han som 17. årlige, emigreret til USA. Fra 1927 spilede han der for Bayonne Rovers, Newark Skeeters, New York Giants og Brooklyn Wanderers.

Ved VM i fodbold der i 1930 foregik i Uruguay var James Brown med på USA”s landshold.
USA spillede sig frem til semifinalen mod Argentina, med tabte 1-6. James Brown scorede USA”s mål i sidste minut. Uruguay blev den første verdensmester, hvor der kun deltog 13 lande.

James Brown var med i de 3 landskampe USA spillede ved VM.
Det er varet lidt svært at finde ud af hvor mange landskampe han fik for USA, men ifølge mine oplysninger blev det til 4 landskampe og 1 mål.

I september 1932 kom han til Manchester United. Det var en noget usædvanlig transfers, der forgik midt på Atlanterhavet på skibet ”Caledonia”.

James Brown fik sin debut mod Grimsby Town den 17. septemver 1932 og scorede et mål. I en af de næste kampe, scorede han et mål direkte på hjørnespark.
I den kun to år James Brown spillede hos Manchester United blev det til 41 kampe hvor han scorede 17 mål.

I maj 1934 tag han til Brentford City hvor det dog kun blev til 1 ligakamp. I september 1936 kom James Brown til Tottenham Huospur hvor han var en sæson og spillede 4 ligakampe.
Derefter spillede han i ikke ligaklubber Guildford City (spillede sammen min sin bror Richard) og, Clydebank inden han i 1948 tog tilbage til USA.

I USA blev han træner for Greenwich Hight Scholl, Greenport United, Brunswich School og Additionally.

James Brown blev gift med Mary Cormack i 1932 og fik to sønner; James og George, og en datter Marilyn. Han ældste søn James døde i 1946. George Brown var med på USA landshold i 1957.

James Brown døde i 1994 og opnåede i se at han i år 2000 kom med i Connecticut State Hall of Fame, hans søn var kommet med i 1995.

Statistik:

ANNONCE