Jesper Olsen

Jesper Olsen blev født i Fakse den 20. marts 1961.

Efter at have spillet for Næstved IF hvor han fik sin første landskamp for Danmark, kom han i 1981 til Ajax Amsterdam, hvor kam til at spillede sammen med store spillere som Johan Cruyff, Marco van Basten, Ronald Koeman og Frank Rijkaard. Hos Ajax Amsterdam blev han kaldt ”Loppen fra Middenweg”.

Hos Ajax spillede han 85 kampe og scorede her 23 mål. Imens har var hos Ajax, scorede han det udlignende et fantastik mål, i landskampen mod England. Det var nok det der fik Ron Atkinson til at købe Jesper Olsen, som i juli 1984 kom til Manchester United for £700000.

I sin første sæson var han med til at vinde F.A. Cuppen som den første dansker. Han blev hurtig meget populær blandt klubbens fans. Især de første to sæsoner gik det fint men det hårde fysiske spil var ikke noget han vænnede sig til.

I efteråret 1986 skete der en episode på The Cliff hvor Remi Moses og Jesper Olsen gik hårdt til hinanden. Man mener at Jesper stemplede Remi og han til gengæld slog Jesper to gange. To danske journalister så dette og episoden blev blæst op i flere aviser. Hos Manchester United scorede han 24 mål i 175 kampe det blev til. på straffespark scorede han 6 gange og brændte en gang.

Han indgik ikke Sir Alex Ferguson fremtids planner, så i november blev han solgt til Bordeaux for £400000, her spillede han 54 kampe og scorede 3 mål. I juni 1990 skiftede han til Caen som blev hans sidste klub. Det blev her til 53 kampe inden han indstillede sin karriere. Imens han spillede i England blev han gift med en englænder.

Sammen med Kevin Moran og andre har han firmaet ProActiveSports, der har agentvirksomhed, markedsføring inden for sport og sportsarrangementer som speciale. Efter sommerferien i 2003 rejste han samme med familien til Australien, da hans firma skulle etablere et kontor dernede.

Der er ikke mange der glemmer hans tilbagelægning i 1986 til Lars Høgh ved VM i Mexico. Inden denne hændelse havde han bragt Danmark for 1-0 mod Spanien. Der er ikke mange der får en detalje opkaldt efter sig, men i dag taler man stadig om en ægte ”Jesper Olsen”.

For nogle år siden hørte jeg et foredrag med Jesper Olsen. Han optalte den episode, for som han sagde, elles ville der bare blive spurt om den, det er noget man ikke glemmer. På det danske landshold spillede han 43 landskampe og scorede 5 mål.

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk).