Jimmy Greenhoff

James Greenhoff blev født den i Barnsley den 19. juni 1946.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Det var i skolen hos Barnsley Shoolboys og Yorkshire Shoolboys, han startede sin foldbold karriere. Han kom til Leeds United i juni 1961 og spillede her 94 ligakampe og scorede 21 mål. Jimmy Greenhoff var med til at vinde Inter Cities Fairs Cup og Liga Cuppen i 1968 mens han spillede for Leeds United. Han skiftede til Birmingham City i august 1968 og fik her 31 ligakampe og scorede 14 mål.

Stoke City blev hans næste klub som han kom til i august 1969. Jimmy Greenhoff var her med til at vinde liga cuppen i 1972. dem der fulgte tipslørdag dengang kan huske at Stoke City mange gange blev vist og at Jimmy Greenhoff var en iøjnefaldende spiller for klubben. Han spillede 274 liga kampe for Stoke City og scorede 76 mål.

Det var noget overraskende da Tommy Docherty købte ham i november 1976 for £120000. han var dengang over 30 år, så mange rystede på hoved over det indkøb. Det skulle dog hurtig vise sig at han blev en vigtig spiller for Manchester United og han blev hurtig meget populær hos klubbens fans.

Hans højdepunk mens han spillede for Manchester United var pokal finalen mod Liverpool i 1977 blandt andet med sin lillebror Brian Greenhoff. Liverpool havde vundet mesterskabet og kunne vinde the treble den sæson. De vandt også Europa cuppen for mesterhold nogle dage senere. Manchester United vandt 2-1 og sejrsmålet blev scoret af Jimmy Greenhoff. Det skal dog siges at han rettede et skud af fra Lou Macari så den gik i mål men det var Jimmy Greenhoff der blev noteret for målet.

I 1979 scorede han sejrsmålet i F.A. Cup semifinalen mod Liverpool, desværre tabte vi finalen til Arsenal det år. Han spillede 122 kampe for Manchester United og scorede 36 mål.

I 1978/79 blev han vinder af Manchester United Supporterts Club Player of the Year Award. I en kamp mod Stævnet i august 1979 blev han skadet og var ude det meste af den sæson. Den hofteskade gjorde at han aldrig kom tilbage på topplan igen.

I december 1980 kom han til Crewe Alexander (4 mål i 11 kampe). Derefter var han spiller-coash hos Torento Bizzard. I august 1981 kom han til at spille for Port Vale (46 kampe 5 mål). Han blev spillede manager for Roshdale i marts 1983 (16 kampe). Her kom han igen til at spille med sin bror Brian Greenhoff, men det var ikke ham at blive manager så han holdt efter et år. Senere blev han coach hos Port Vale.

Efter at havde forladt fodbold forsøgte han sin inden for forsikring branchen men der ikke godt blandt andet fordi han ingen forstand havde på det. Han mistede mange penge, hus og bil. Derefter fik han et almindeligt fabriks arbejde.

Jimmy Greenhoff fik nogle kampe på England U23 og en enkel B landskamp, men ingen A landskampe for England. Sammen med Steve Bruce, er de bedste spillede Manchester United har haft og som aldrig fik en landskamp.

Statistik:

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

ANNONCE