John Fitzpatrick

John Herbert Norton Fitzpatrick blev født i Aberdeen den 18. august 1946

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Han kom til Manchester United i september 1961 fra Thistle Lads’ Club. I 1964 var han med til at vinde F.A. youth cuppen. Holdet der vandt over Swinton Town over to kampe var: Jimmy Rimmer, Alan Duff, Bob Noble, Peter McBride, David Farrar, John Fitzpatrick, Willie Anderson, George Best, David Sadler, Albert Kinsey, John Aston.

John Fitzpatrick fik sin debut ude mod Sundeland den 24. februar 1965. Han var med i stedet for Nobby Stiles der dog spillede de andre 41 liga kampe den sæson.
Da sæsonen 1965/66 startede blev det tilladt at bruge en udskiftnings spiller og John Fitzpatrick var den første spiller, der fik æren for Manchester United, da han blev indstiftet i stedet for Denis Law. Det skete den 16. oktober 1965, mod Tottenham Hotspur.

Matt Busby brugte kun 4 gange at skifte en spiller ind i den sæson. I den sidste kamp i sæson var Peter McBride 12. mand, men blev ikke sendt på banen, det skulle vise sig at han aldrig fik kampe på Manchester Uniteds førstehold. Der er ca. 15 andre spillere i klubbens historie, der fik lov til at side på bænken, men aldrig fik chancen for at komme på banen. Det må surt, at være tæt på første holdet og så ikke komme ind.

Den var først i sæsonen 1968/69, han blev fast mand på holdet. I Europa cup semi-finalen første kamp mod AC Milan, blev han udvist, da han hævnede et groft frispark fra Kurt Hamrin. AC Milan vandt kampen 2-0 og sammenlagt 2-1. På Old Trafford blev kampen samtidig vist på storskærm.

På Old Trafford blev den allerførste kamp vist på storskærm den 3. marts 1967. Kampen var ude mod Arsenal, der var 63.363 tilskuer på Highbury og på Old Trafford var der 28.423 tilskuer. John Fitzpatrick var dog ikke med i den kamp. Der er også senere sket at Manchester Uniteds ude kampe er blevet vist på storskærm på Old Trafford.

John Fitzpatrick nåede kun at spille 141+6 kampe, hvor han scorede 10 mål. Han var kun 26 år da han efter 5 knæ operationer, blev tvunget til at stoppe som fodboldspiller.
Ifølge en avis artikel, blev han af klubben, tilbudt en engangssum på £20.000 eller en livrente på £30 ugentlig. Hvad han valgte har jeg ikke kendskab til, men han flyttede til Aberdeen og begyndte som vin importør, samt være med i radio show.

Statistik:

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

ANNONCE