Mick Martin

Michael Paul Martin blev født i Dublin den 9. juli 1951.

Efter at have spillet for Home Farm F.C. og Bohemians købte Tommy Docherty, Mick Martin for £25.000 i januar 1973. Det var dengang rekord køb for en spiller for Irland. Lou Macari blev for øvrigt også købt på samme tidspunkt. Det var en svær periode for Manchester United, der måtte kampe i bunden af 1. division.

Mick Martin var søn af Cornelius (Con) Martin der spillede for Glentoran, Leeds United (47 ligakampe et mål) og Aston Ville (194 ligakampe et mål) efter krigen. Con Martin spillede også 6 landskamp for Irland. Mick Martin havde mens han spillede for Bohemians, fået sin landshold debut for Irland og det blev til i alt 52 landskampe, hvor han scorede 4 mål..

Mick Martin var midtbane spiller men havde ikke den kvalitet til at blive en stor spiller på Old Trafford. Nogle vil måske påstå, at han aldrig fik chancen hos Manchester United, fordi han ikke spillede der hvor han var bedst på bane.

Hos Manchester United spillede Mick Martin 36+7 kampe og scorede 2 mål. I oktober 1975 blev han udlånt til West Bromwich Albion, som i december 1975 købte ham for £30.000. West Bromwich Albion havde den tidligere Manchester United spiller, Johnny Giles, som manager på det tidspunkt. Mick Martin spillede 85+4 liga kampe og scorede 11 mål for WBA.

Ron Atkinson var blevet manager for West Bromwich Albion i januar 1979 solgte ham til Newcastle United for £100.000 for i december 1978. Her spillede han 139+8 ligakampe og scorede 5 mål. Siden spillede han for Vancouver Whitecaps, Wellingdon F.C., Cardiff City (7 liga kampe), Peterborough United (13 liga kampe), Rotherham United (5 liga kampe), Preston North End (35 liga kampe).

Efter at have holdt somme spiller blev Mick Martin træner i Newcastle United og Celtic.

Jeg kan ikke lige nu komme i tanke om andre end Mick Martin af Manchester Uniteds tidligere spiller, der havde en far eller søn der også var landsholdspiller.

Statistik:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her