Newton Heath vandt noget

Der var en der for nogen tid skrev at Newton Heath ikke vandt noget.

Det er ikke helt rigtig godt nok vandet de ikke de store pokaler, men lidt blev det dog til. Den første pokal de vandt, var Manchester FA Senior Cup i 1886. inden finalen havde de vundet over Eccles, Gorton Villa, Thornham og Hurst.

Finalen blev spillet mod Manchester, den 3. april 1886 hvor de vandet 2-1 på mål af S. Black og J. Watkins. De spillede op med følgende hold: W. Probert, S. Black, J. Mitchell, J. Santon, E. Moran, C. Fulton, J, Watkins, A. Longton, J. Earp, H. Davies, J. Gotheridge.

Den store spiller den gang var Sam Black, der var anfører for holdet i 4 år af de 6 år han var i klubben.
I 1884 var han en af de første til at være anfører, for et hold fra Manchester og omegn mod et tilsvarende fra Liverpool. Newton Heath vandt også den Cup i 1888, 1889, 1890, 1893 og i 1902.

Finalen i 1902 blev spillet den 26. april hvor de vandt 2-1 over Manchester City, det var to dage før generalforsamling, hvor det blev bestemt at klubben for fremtiden skulle hedde Manchester United.

Den 26. marts 1898 vandt de Lancashire FA Senior Cup over bedre hold, end i den anden cup. Inden finalen vandt de over Wigan County, Manchester City og Bolton Wanderers. Modstanderen i finalen var Blackburn Rovers dom blev besejret med 2-1, begge mål blev scoret af J. Collinson.
Holdet de stillede op med den dag, var F. Barrett, H.B. Erentz, F.C. Erentz, L.W. Draycott, J.R. McNaught, W.G. Cartwright, W. Bryant, J. Collinson, H. Boyd, J. Cassidy, M. Gillespie.

Holdet blev også i 1888/89 uofficial vinder af The Football Combination.
Jeg er sikker på at det den gang, betød meget for klubben at vinde disse pokaler.

ANNONCE