The Outcasts

For at fortælle historien om ”The Outcasts”, må der også fortælles noget om spillers fagforening PFA. Før århundred skiftet blev der gjort forsøg på at lave en fagforening for professionelle fodbold spiller i England, det gik dog ikke i længe da den mistede sin påvirknings kraft.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I 1901 blev der indført en Maksimum løn på £4 om ugen og 8 år efter var det uændret. De £208 om året svarer til det dobbelt af en almindelig arbejders løn.

Vi skal frem til den 2. december 1907, hvor der på Imperial Hotel i Manchester blev indkaldt til et møde, hvor Billy Meredith var meget aktiv. Resultat blev at Harry J. Mainman (1907-1910) blev Chairman og Herbert C. Bloomfield (1907-1910) blev sekretær for en nyere og stærke PFA. Det nye forbund fik i folkemunde navnet Meredith Union.

I de næste år var PFA en torn i øjet på FA, da det begyndte at føre flere sager for spillerne.
Manchester United var skuffende kun blevet nr. 13 i ligaen med havde vundet F.A. Cuppen i 1909. Fire måneder efter denne sejr forlangte FA at ingen fodbold spiller, måtte være medlem af PFA, elles ville de blive suspenderet og hans løn ville blive inddraget og han kunne ikke spille i ligaen.

Det betød at mange klubber fandt en løsning med at bruge sine amatør spiller, så at kampene kunne finde sted uden de store problemer. Det kunne man ikke i Manchester United, hvor 27 spiller var blevet suspenderet og klubbens kunne ikke finde nok amatør spiller til at stille hold, så her stod spillerne stærkt.

Manchester Uniteds spiller var henvist til at træne på Manchester Athletic Clubs bane i Fallowfield. Det er her det velkendte billede af ”The Outcasts” er taget. Mange af spillerne var desperate og gik til selvtægt, deriblandt Sandy Turnball. De hentede flere genstande på stadion og solgte det på en pub. Charlie Roberts fik dog fat i dem igen og returnerede dem tilbage til klubben.

Mangle klubber bøjede mig sig og snart var der kun hos Manchester United man stod sammen.
Tim Coleman (1 landskamp for England) fra Everton valgte sig at slutte sig til ”The Outcasts” som de blev kaldt. Snart skiftede man mening hos Newcastle United, Middlesbrough, Sunderland og snart fulgte resten af Evertons hold og Liverpool med.

31. august 1909 eller dagen før den nye sæson startede gav FA sig, krisen var over. Det er takket være Manchester Uniteds spiller, med især Charlie Roberts og Billy Meredith at PFA (spillerens fagforening) overlevede og stadig består. Manchester United vandt de førte 3 liga kampe i den nye sæson, med sluttede på en skuffende 5. plads og blev slået i første runde af F.A. Cuppen

Fra 1919 til 1921 var Charlie Roberts Chairmen for spillernes fagforening. Af Manchester Uniteds spiller har Noel Cantwell (1966-1967), Alan Gowling (1980-1982), Steve Coppel (1982-1984) og Garth Crooks også været Chairmen for spillernes fagforening. Malcolm Musgrove der var coach under Frank O’Farrel, havde også det arbejde fra 1963-1966.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

ANNONCE