Tommy Taylor

Thomas Taylor blev født i Barnsley den 29. januar 1932 og kunne i dag være fyldt 73 år men sådan skulle det ikke gå.

Han startede sin karriere hos Barnsley Scoolboys kom så til Smithies United før han i juli 1949 kam til at spille for Barnsley. Her scorede han 26 mål i 44 ligakampe og det må havde været noget der har fået Matt Busbys opmærksomhed.

I marts 1953 købte Manchester United ham for £29999. Det kan nok undre nogle det skæve beløb men Matt Busby mente at en pris lab på £30000 var for stor en belastning for så ung en spiller. Det skal dog siges at der blev givet et pund i drikkepenge, så det var bare en formalitet. Tommy Taylor havde en anden betingelse for at skifte til Manchester United og det var at hans forældre skulle havde to billetter til hvem kamp. Han var stille og beskeden altid med et smil og var glad for de trykke omgivelser i Barnsley som skiftet til storbyen må havde været stor for ham.

Tommy Taylor fik sin debut mod Preston North End den 7. marts 1953, i en kamp vi vandt 5-2 og han scorede 2 mål i den kamp. Efter kun 11 kampe for Manchester United, fik han landshold debut for England mod Argentina den 17. maj 1953. Kampen blev afbrudt efter 23 minutter og stilling var da 0-0. afbydelsen skyldes regn. Efter 21 minutter, var regnen så hård, at man valgte at stoppe den, ved stillingen 0-0. De to lande blev enige om at fastholde det resultat.
Den 24. maj 1953 scorede han sit første landskamps mål mos Chile i en kamp England vandt 2-1.
Han var med England til VM i 1954 sammen med Roger Byrne. Han var med i 19 landskampe og scorede 16 mål.

Hos Manchester United var han med til at vinde 2 mesterskaber og var med i F.A. Cup finalen i 1957 mod Aston Villa. Tidligt i denne kamp blev målmanden Ray Wood alvorligt skadet og Manchester måtte spille det neste af kampen med 10 mand. Det var Peter McParland der med stor fart stødte ind i Ray Wood, efter hvad jeg har set i min tid, er det det største svinesteg der er blevet gjort mod en Manchester United spiller. Det skal siger at målmanden dengang ikke var så fredet som de er i dag, men det kan ikke være rigtig, at man med vilje, skader en modstander så man får en stor fordel selv. Aston Villa vandt kampen 2-1 og det var Tommy Taylor der scorede det reducerende mål for Manchester United.
Det hold vi havde den gang kunne men en sejr har vundet mesterskabet og F.A. Cup i samme sæson, det havde de fortjent.

Tommy Taylor fik 189 kampe og scorede her 128 mål. Den giver en gennemsnit på 0,677 per kamp. Kun Charlie Sagar er bedre her med 0,727 per kamp, med han var kun med i 33 kampe og scorede 24. I dag kan Ruud van Nistelrooy måske slå den rekord, inden denne sæson var hans gennemsnit på 0,748 per kamp. Han forsøgte sig en gang med at skyde straffespark og brændte det.

Som barn var han en stor fan af Tommy Lawton, der var Engelsk landsholdspiller og spillede da for Everton, Chelsea og Notts County. Inter var interesseret i at købe Tommy Taylor, men et meget stort beløb den gang på £65000 fik kun Matt Busby til at sige ”Tommy Taylor er ikke til salg – uanset pris”. Tommy Taylor blev dræbt i flyveulykken i München den 6. februar 1958.

Statistik:

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her