10. december: To Rooney-scoringer sikrede United sejren mod Kakás AC Milan

Det er blevet tid til at åbne låge nr. 10 i vores julekalender, og her finder vi en formidabel fodboldkamp på Old Trafford, som Manchester United vandt med 3-2 over AC Milan.

Den første kamp i semifinalen mod AC Milan i foråret 2007 var en fantastisk fodboldkamp. Og selvom United endte med at blive sendt ud på røv og albuer med et nederlag i Milano, så har kampen helt klart sin berettigelse på den her liste.

Manchester United kæmpede i sæsonen med på flere fronter. På det her tidspunkt var de på vej mod at vinde det første mesterskab siden 2003, og i runden forinden havde man med en magtdemonstration sendt AS Roma ud efter en historisk 7-1 kamp på Old Trafford.

Optimismen omkring klubben var derfor stor, og Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo var i gang med for alvor at træde ud af ’stortalent’-skallen og blive ’voksne’ fodboldspillere, der kunne levere på et kontinuerligt niveau, som modstanderne blev nødt til at lægge en seriøs plan for, hvordan de kunne stoppe.

Der var en god ’European Night’-stemning under lysene på Old Trafford, og United dominerede indledningsvist og kom foran i det femte minut. Gabriel Heinze blev noteret for målet efter, han fik headet bolden de sidste centimeter over stregen efter et hjørnespark.

’De Røde Djævle’ skulle fortsætte dominansen, men AC Milan havde på det tidspunkt verdens bedste fodboldspiller Kaká. Hviken fryd for øjet han var på sit højeste. Ud af nærmest ingenting, med én fremragende førsteberøring sled han sig fri af United-forsvaret, og kunne sætte bolden ind bag Edwin van Der Sar.

Det rystede United en smule, og senere halvlegen slog Kaká til igen. Brasilianeren var en enmandshær, men det lykkedes ham at fiksere Patrice Evra til at løbe direkte ind i Gabriel Heinze, og så havde Milan-spilleren frit løb mod Van Der Sar. Han svigtede ikke, og alt imens rodede Heinze og Evra rundt på jorden, mens Old Trafford ikke troede deres egne øjne.

1-2 AC Milan. Men der kan vel ikke være tale om en stor europæisk aften uden et United-comeback.

Når United var bedst under Sir Alex Ferguson og jagtede et mål, så havde de en fantastisk evne til hele tiden at lægge på og øge presset på modstanderen nærmest fra angreb til angreb. Ofte orkestreret af Paul Scholes.

Det var netop en Scholes-genialitet, der skulle få United tilbage på lige fod. Med et Laudrup-inspireret lob henover Milan-forsvaret fandt han Rooney, der kunne udligne til stor jubel for hjemmepublikummet med en time spillet.

United fortsatte med at angribe italienernes mål. Men tiden rundede de 90 minutter. Ryan Giggs fandt Wayne Rooney på kanten af feltet i en situation, hvor man ikke forventede en afslutning. Men det var nok det, Rooney vidste, og hans afslutning snød både Nesta og Dida i målet, og så sikrede den unge angriber United sejren med sit andet mål.