17. december: Ronaldo og Rooney verdensklasse i comeback mod Spurs

I julekalenderens 17. låge kigger vi tilbage på en kamp, hvor Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney udgjorde et verdensklasse makkerskab i en ikonisk comeback-sejr over Tottenham.

’Comeback kings’ er Manchester United ofte blevet betegnet som. Et tilnavn de røde djævle levede op til på overbevisende vis den 25. april 2009, da Harry Redknapps Tottenham gæstede Old Trafford på en forårslørdag. United var på dette tidspunkt midt i et tæt kapløb om mesterskabet med Rafa Benitez’ Liverpool, der måneden forinden havde slået United med 4-1 på Old Trafford. Med seks kampe igen var Sir Alex Fergusons mandskab tre point foran Liverpool med en kamp i hånden.

Der var derfor ikke råd til pointtab, da Tottenham denne forårslørdag aflagde drømmenes teater et besøg, hvis de røde djævle skulle undgå en nervepirrende afslutning på sæsonen.

Det var Tottenham dog ligeglade med. Darren Bent bragte dem nemlig foran med 1-0 kort før kampuret havde rundet en halv time. Kun et øjeblik senere fordoblede kroatiske Luka Modrić Spurs’ føring, da han udnyttede sin frie position i Uniteds straffesparksfelt til at sparke bolden i mål med sit venstreben.

”Lads, it’s Tottenham”

Det ovennævnte udtryk er ifølge Roy Keane, det som Sir Alex Ferguson sagde til sine spillere inden kampe mod Tottenham, der i Keanes tid ikke var et problem at slå på Old Trafford. Sir Alex ville med ordene gøre det klart for sine spillere, at de var Tottenham overlegne. Og det viste de sig også at være efter pausen denne lørdag sent i april.

Et lille kvarter inde i anden halvleg eksekverede Cristiano Ronaldo et straffespark med succes, og blot 11 minutter senere havde United vendt kampen på hovedet med to scoringer indenfor to minutter. Først med Wayne Rooney som målscorer efter flot opspil af Dimitar Berbatov og Carlos Tevez. Derefter Ronaldo på ny, da han ved bagerste stolpe kastede sig ind i et hovedstød på et hårdt og præcist indlæg fra Rooney ude på venstrekanten. 3-2 til United stod der så på måltavlen midtvejs i anden halvleg. Men de var ikke færdige.

For blot tre minutter senere forkælede Ronaldo og Rooney igen Old Trafford med deres gudsbenådede fodboldevner. Denne gang med Ronaldo i oplæggerens rolle og Rooney som målscorer.

Til slut bankede den tidligere Tottenham-spiller Dimitar Berbatov det sidste søm i kisten, da han mindre elegant fik skrabet bolden i mål til slutresultatet 5-2.

Dermed lykkedes det United at bibeholde forspringet ned til forfølgerne Liverpool og Chelsea. De sikrede senere det tredje mesterskab i træk, i hvad jeg i min tid som fodboldfan husker som et af de bedste titelræs.

Kampresultat: Manchester United 5-2 Tottenham

0-1: Darren Bent 29’

0-2: Luka Modrić 32’

1-2: Cristiano Ronaldo 57′ (Straffe)

2-2: Wayne Rooney 67′

3-2: Cristiano Ronaldo 68′

4-2: Wayne Rooney 71′

5-2: Dimitar Berbatov 79′

 

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Solskjær om juleprogrammet: Skal forbedre os for at tage næste skridt

Næste artikel

FA går ind i sag om Cavanis Instagram-opslag

ANNONCE