2. december: Franskmanden, der deler vandene

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og vi er nået til den 23. bedste – Paul Pogba.

På en 23. plads finder vi Paul Labile Pogba, som United i 2016 gjorde til verdens dyreste fodboldspiller, da man købte ham i Juventus.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

United havde ellers sikret sig Pogbas underskrift tilbage i 2009, da han blev hentet hos franske Le Havre.

Allerede dengang var Pogbas talent uomtvisteligt, og han blev hurtigt spået en stor fremtid på Uniteds midtbane.

Pogba virkede da også ivrig efter at vise sit talent frem på førsteholdet, men franskmanden måtte vente på sin chance – noget der øjensynligt gjorde ham utålmodig.

Han tog derfor konsekvensen og afviste et kontrakttilbud fra United for i stedet at skifte transferfrit til Juventus, som til gengæld lovede Pogba spilletid.   

Ferguson var mildest talt utilfreds med Pogbas beslutning, og det lå derfor ikke just i kortene, at United skulle gå ud og bruge tæt på en mia. kr. på at hente ham tilbage godt 4 år senere.

Men med Sir Alex’ afgang og den efterfølgende nedtur, blev det pludselig United magtpåliggende at vinde kampen om Pogbas underskrift som led i det genopbygningsprojekt, som man havde hyret Mourinho til at stå i spidsen for.

Hashtagget #Pogback blev født og Pogbas transfer så ud til at markere startskuddet på et øget fokus fra klubbens side på at bruge spillere aktivt i kommercialiserings-øjemed og som led i en omfattende social-medie-strategi. Og set i det perspektiv giver prisen for Pogba faktisk mening.

Den 25-årige franskmand er nemlig en mester til at promovere sig selv og connecte med det yngre publikum – med dans, sang, finurlige frisurer og lækre tekniske detaljer er han en showspiller af rang.

På godt og ondt er Pogba en spiller, som man lægger mærke til. Og det er måske nogle gange det, som har fået Pogba til at sætte sindene i kog blandt fans såvel som pundits.

Fordi uagtet om tingene kører for Pogba, er han ikke en spiller, som gemmer sig. Selv hvis han forsvinder ud af kampene rent spillemæssigt lyser hans farvestrålende hår banen op og skriger på opmærksomhed.

Pogba er en flamboyant spiller først og fremmest. Han insisterer på at gå efter stjernerne – også når det ikke kører for United, og holdet måske mest af alt har brug for at få styr på det basale først.

Her kan det være frustrerende at se, hvordan han forgæves prøver at slå den ene guldbold efter den anden, når man ikke engang formår at mønstre tre sammenhængende afleveringer i træk.

Men omvendt er Pogba også en spiller, som vinder kampe for sit hold. Han er verdensmester med Frankrig, og i sin første sæson tilbage i United var han med til at vinde to trofæer til klubben.

Ser man på statistikken, er Pogba også en spiller, som tager spillemæssigt ansvar.

Han har 20 mål og 22 assists på CV’et i sine 112 kampe for klubben. Han var den spiller sidste sæson, som havde flest afleveringer per kamp, flest nøgleafleveringer, flest lange afleveringer og flest bolde i dybden.

At han så også var den spiller, der smed bolden væk flest gange, hører selvfølgelig med til historien.

Men på et hold fyldt med middelmådighed er han en af de spillere, som tør sætte baren højt, og som tør vove det uventede.

Sidste sæson markerede han sig desuden som hovedarkitekten bag Uniteds famøse comeback i 3-2 sejren over Manchester City ved selv at score to mål. Når han er i det spillehumør, er han blandt de bedste.  

Pogbas potentiale rummer hele pakken. Han er stærk, hurtig, atletisk, et teknisk vidunder og har et fremragende spark. Derfor forventer man også så meget mere af Pogba, fordi hans talent lover os så meget.

Men husk på, at det altid er med en vis risiko at vove at skille sig ud. Det gør Pogba – og derfor finder han også vej ind på vores liste.

Tidligere låger: 

1. december: Nummer 24 – Luis Nani  

 

 

Forrige artikel

Mark Hughes tilfreds med kampen

Næste artikel

Duncan Castles: Mourinho hænger Pogba ud efter dårlig præstation

ANNONCE