6. december: Den karismatiske svensker, der ville være gud af Manchester

Redaktionen på OldTrafford.dk bruger julen og vores 15 års jubilæum som undskyldning til at kåre de 24 bedste Manchester United-spillere siden 2003. En umulig opgave. Men ikke desto mindre har vi gjort det. Og i dag er vi nået til den 19. bedste – Zlatan Ibrahimovic.

”Jeg beundrer Cantona. Men jeg vil ikke være kongen af Manchester, jeg vil være gud af Manchester”. Sådan sagde Zlatan Ibrahimovic forud for sit skifte til Manchester United.

Om han nogensinde blev en gud af Manchester er måske at tage munden lidt for fuld, men han fik i hvert fald sat et stort nok aftryk til, at vi har valgt ham som nummer 19 på listen over de bedste spillere i Manchester United gennem de sidste 15 år.

Den humoristiske svensker har aldrig sat sit eget lys under en skæppe og heldigvis for det. Fordi hold nu kæft, hvor var han underholdende. Zlatan kunne lyse et rum op bare ved sin blotte tilstedeværelse. Og han lyste bestemt rummet op i United, da han blev hentet til klubben i en alder af 34 i sommeren 2016.

Den karismatiske angriber kom til United med et imponerende CV – han havde vundet titler i Holland, Italien, Spanien og Frankrig og det var den samme vindermentalitet, som han tog med sig til Manchester.

Zlatan gik fra dag et i United ind som lederen og alfa-’løven’ på et hold, som i den grad skreg på naturlige lederskikkelser, som de yngre spillere kunne læne sig op ad. Zlatan var vant til rampelyset og påtog sig gerne opmærksomheden, hvilket så ud til at bekomme resten af truppen godt.

Man kunne se den enorme respekt, som hans tilstedeværelse aftvang, i de blikke, som de øvrige spillere i truppen beundringsværdigt kastede efter ikonet, Zlatan Ibrahimovic. Fordi det var et ikon, man havde hentet til klubben. Med Zlatans alder in mente, lugtede handlen mest af et PR-stunt, som kunne bringe noget opmærksomhed og omtale til klubben.

Men han skulle dog vise sig at bringe meget mere end det til bordet. Zlatan kastede stjernestøv over klubben med sin naturlige klasse og karismatiske facon, og så lærte han klubbens øvrige spillere, hvad ægte vinderkultur betyder.

Zlatan nåede kun at spille én reel sæson i klubben, men på den sæson gjorde han sig til gengæld også til Uniteds absolutte omdrejningspunkt. Han tog pladsen øverst i hierarkiet lige så naturligt, som en konge indtager sin trone. Det stod slet ikke til diskussion.

Men så sørgede han til gengæld også for at levere. Zlatan var vital for Mourinho i hans første sæson i United og har bestemt sin del af æren for de tre trofæer, som blev hentet til klubben i 2016/2017-sæsonen.

Zlatan scorede i Community Shield-finalen, han scorede i liga cup-finalen og han blev klubbens topscorer i Premier League. Derudover spillede han – med sine 5 mål og 4 assist – ligeledes en afgørende rolle i klubbens vej til finalen i Europa League, som Zlatan så i øvrigt ganske antiklimatisk måtte gå glip af på grund af en skade.

Netop den skade markerede samtidig afslutningen på Zlatans United-eventyr.

Hans kontrakt løb efterfølgende ud, og selvom han senere blev genansat i klubben og også efterfølgende fik en håndfuld kampe i 2017/2018-sæsonen, så blev det bare aldrig rigtigt godt igen. Det var derfor også i alles interesse, da han i marts 2018 tog turen til USA for at slutte sig til LA Galaxy.

Zlatan nåede 53 kampe for klubben – med 29 mål og 10 assists til følge.

Jeg vil først og fremmest huske Zlatan for den energi og glæde og enorme vindermentalitet, som han bragte med sig til klubben. Og nå ja, så går det selvfølgelig heller aldrig ubemærket hen, når man scorer det udlignende mål mod Liverpool kort før tid.

Zlatan var en helt speciel spiller, som vil blive husket i fodboldhistorien som en af de allerstørste nogensinde. Han kom desværre først til Manchester i sin karrieres efterår, men for legenden Ibrahimovic er selv efteråret frodigt.

Husk at læse med i morgen, hvor låge nummer syv, og den 18. bedste Manchester United-spiller siden 2003, bliver åbnet i årets julekalender. 

Tidligere låger

1. december: Nummer 24 – Luis Nani
2. december: Nummer 23 – Paul Pogba
3. december: Nummer 22 – Javier ”Chicharito” Hernandez
4. december: Nummer 21 – John O’shea 

5. december: Nummer 20 – Juan Mata

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Highlights: Hæsblæsende remis mod Arsenal

Næste artikel

Åbningstilbud på "Sammen om United i 15 år" slutter fredag

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share