Andy Cole er i bedring efter operation

I to år levede 45-årige Cole med en defekt nyre, men efter en vellykket operation, mærker han fremgang.

På en oversøisk rejse i 2015 blev den tidligere Manchester United angriber ramt af en virus, der infiltrerede hans ene nyre og langsomt nedbrød den. En nyretransplantation var derfor nødvendig, og heldigvis for Cole donerede hans nevø en af sine.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

– Jeg kom hjem fra min rejse på en onsdag, var syg om torsdagen, og fredag havde jeg det så dårligt, at jeg ringede til Mike Stone (tidligere klublæge hos United). Lørdag tog han nogle tests, og om mandagen var jeg indlagt. 

– For mig var det hårdeste at anerkende, jeg var syg. Hvis du som fodboldspiller er skadet, er der altid en smule ekstra, du kan gøre, som kan bringe dig hurtigere tilbage, men når man er syg, bliver man nødt til at give kroppen den tid, den kræver. 

– Jeg blev med at sige til mig selv, at jeg snart var klar til at vende hjem, men lægerne fortalte mig, at det var alvorligt, og at jeg skulle blive på hospitalet. Men selv efter den besked, troede jeg ikke på dem.

Operationen fandt sted for to måneder siden, og Cole fortæller, at den var vellykket, og at han selv og lægestaben er positive.

– Den medicinske stab var fænomenale.  De timer, de lægger i det, det arbejde, de laver. Jeg havde svært ved at forstå, hvor hårdt de arbejder, og hvor mange timer, de bruger.

Cole, der vandt The Treble med United i 1999, er i dag ambassadør for Manchester United Foundation. Han talte med pressen, for første gang siden sin operation, ved offentliggørelsen af en legends kamp mod Barcelona på Old Trafford d. 2. september.  

– Jeg skylder min kone en stor tak, og for at være ærlig, ydede hun den største indsats. Var det ikke for hende, havde jeg muligvis ignoreret det for evigt, men nu står jeg her og kan fortæller jer historien. Jeg er heldig, meget heldig, afsluttede Andy Cole med at fortælle de fremmødte journalister.

Det er først om tre måneder, at lægerne ved med sikkerhed, om hans krop accepterer det nye organ. Vi krydser fingre. 

 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

Rashford: Vi skal gå efter de bedste spillere

Næste artikel

Pogba: Mourinho er "The Special One"

ANNONCE