Barca kræver kompensation for Pique

FC Barcelona melder idag på deres hjemmeside, at de vil søge om kompensation for Gerard Pique, som igår valgte at skifte til Manchester United fra den…

FC Barcelona melder idag på deres hjemmeside, at de vil søge om kompensation for Gerard Pique, som igår valgte at skifte til Manchester United fra den katalonske klub.

Det kan FC Barcelona også gøre i god tro. FIFAs transferregler siger nemlig, at klubberne kan søge kompensation for de “spildte” træningstimer og fodbolduddannelse som de har givet en spiller, hvis han skifter til en anden klub på bosman.

“Vi bedt det spanske fodboldforbund om at sende vores ansøgning til FIFA og det engelske fodboldforbund,” udtaler FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, til klubbens hjemmeside.

Laporta og Manchester United er ikke så gode venner mere, på trods af United ellers valgte at sige ja til et tilbud fra Laporta om at købe David Beckham sidste sommer. Men det ville Beckham ikke, og englænderen skiftede istedet til Barcelonas største rival, Real Madrid.
Endvidere så købte FC Barcelona et par uger senere Ronaldinho, som United ellers havde brugt hele sommeren på at prøve at få.

Laporta udtaler i den spanske avis El Mundo Deportivo:
“Manchester har arbejdet på en voldsom måde i denne handel og har ikke respekteret det arbejde som visse klubber lægger i at udvikle unge spillere.
Vi vil kæmpe lige til det sidste,” udtaler Laporta til avisen, selvom United havde ret til at skrive kontrakt med Pique, som var transferløs her til sommer.

Ifølge FIFAs regelsæt så er det meningen at de to klubber skal sætte sig sammen og forhandle en kompensation, men dette har FC Barcelona ikke villet gøre og det betyder at FIFA nu vil tage sig af sagen.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Keane vender tilbage til Cobh

Næste artikel

2 spilledages karantæne til Ruud

ANNONCE