Bemærkede du den nye regelændring i Brentford-kampen?

Det er ikke længere tilladt for bolddrenge og -piger at udlevere bolden direkte til spillere i Premier League.

Hvorfor var der placeret hvide kegletoppe rundt langs banen i samtlige opgør i den seneste Premier League-runde?

Det spørgsmål var der formentlig en del, der stillede sig selv i løbet af påskedagenes kampe i den bedste engelske række. Svaret skal findes i en regelændring, som trådte i kraft i den netop afsluttede spillerunde.

Bolddrenge og -piger må nemlig ikke længere udlevere bolden direkte til spillerne i Premier League. I stedet skal de placere en ny bold på en kegletop, som spillerne selv skal hente. Det fremgår af den opdaterede regel L. 35 i Premier League-håndbogen.

– Når kampbolden går ud af spil og ikke hurtigt kan hentes, skal spillerne gå til den nærmeste kegle for selv at hente en erstatningsbold for at genstarte spillet.

– Boldassistenter må ikke returnere en bold til en spiller. Boldassistenter er forpligtet til at returnere en bold til en ledig kegle, hver gang en erstatningsbold bruges.

– Boldassistenter bør ikke positionere sig ved siden af kegler, så det er tydeligt, at de ikke vil returnere bolde til spillere (og være bag LED-tavler, hvor det er muligt), lyder den opdaterede regel.

Fremover vil der derfor være placeret fem kegletoppe på hver sidelinje samt to i hver ende af banen til formålet.

Romano: Manchester United ansætter ny teknisk direktør

 

Skriv et svar
Forrige artikel

Romano: Manchester United ansætter ny teknisk direktør

Næste artikel

Jagten på nummer 250: Jeff Whitefoot, nummer 16, 1949-1957

ANNONCE