Blind: Beundrer Van Gaals ærlighed

Manchester Uniteds hollandske sommerkøb har tillid til træneren, ligesom han roser både fansene og miljøet omkring klubben. Og så er han fan af det højere tempo i England, fortæller han i interview.

Sommerens transfervindue stod i rekordernes tegn for Manchester United, hvor det ene dyre indkøb overgik det andet, med samlede udgifter for omkring hele 150 mio. pund. 

Den sidst ankomne var Daley Blind, som sidste år blev kåret til årets spiller i Holland. Med et prisskilt på 13,8 millioner er det måske overraskende, at mange fans mener, at han indtil nu har været det bedste af sommerens indkøb.

Læs også: Redknapp revser Di Maria

Til klubmagasinet Inside United fortæller midtbanespilleren, at det især har været et dejligt nærmilljø, der har fået ham til at føle sig hjemme i den røde trøje.

– Jeg kan lide det (at bo i Manchester, red.). Jeg bor inde i byen, og jeg elsker at bo i storbyer. Det var også det samme, da jeg boede i Amsterdam. Jeg elsker stemningen og folkene omkring mig.

– Min kæreste elsker det virkelig også her. Byen er fed, og vi nyder det, siger Blind, som desuden kan mærke, at fansene tror på ham.

– Jeg kan helt sikkert mærke fansenes tillid og tro på mig, og jeg håber på at betale dem tilbage i hver kamp. Jeg arbejder hårdt for at vise dem, hvad jeg er i stand til. Jeg føler mig virkelig godt tilpas her – og det vil jeg gerne takke fansene for.

– Det er fantastisk at se så mange United-fans til hver udebanekamp – det er svært at beskrive deres støtte i hver kamp, både ude og hjemme. Jeg tror jeg taler for hele truppen når jeg siger, at vi bør takke fansene for støtten i hver kamp.

– Den største fornøjelse ved at være Manchester United-spiller, er at træde ind på banen. Det er en fornemmelse der altid er meget speciel. 

Højere tempo end i Holland

Før han ankom til United 1. september sidste år, nåede Daley Blind at spille mere end 150 kampe for Ajax og Groningen, hvor han var på udlån i 09-10-sæsonen. Og han er ikke i tvivl om, hvor den store forskel ligger mellem Holland og England.

– Den største forskel er, at Premier League bliver spillet i et meget højere tempo. I Holland sker det nogle gange i kampene, at du siger ”okay, lad os hvile os lidt i et par minutter og spille bolden rundt!”, siger hollænderen med et grin.

– Det er en af de ting jeg elsker, men også at ethvert hold i Premier League er i stand til at vinde over det andet hold. Der er et højere niveau og tempo. I Holland er der nok kun fire eller fem hold, som kæmper mod hinanden om titlen – der er en stor forskel ned til resten, mener hollænderen.

– Da jeg spillede mine første kampe her, kunne jeg godt mærke forskellen og blev ærligt talt en smule træt! Tempoet er bestemt meget højere her.

Kun roser til Van Gaal

Selvom Daley Blind altså har givet et godt indtryk, har sæsonen med Louis van Gaal i spidsen været en blandet fornøjelse, og klubben ligger lige nu på en fjerdeplads – kun tre point fra Tottenham på syvendepladsen.

De svingende resultater, som kulminerede med nederlaget mod Swansea i lørdags, har lagt et øget pres på den hollandske træner. Men Blind har ingen tvivl om, at han er den rette mand til jobbet.

Læs også: Advocaat: United burde ligge i top to

– Jeg beundrer virkelig at han altid er sig selv. Han er altid helt ærlig til allesammen om sine idéer og krav til os. Jeg synes det er en god kvalitet hos en person, da du ved, hvor du står som spiller. Det er det jeg virkelig beundrer ved ham.

Daley Blind kan spille sin 17. kamp som Manchester United-spiller, hvis han spiller i weekenden. Her tager “de røde djævle” imod Sunderland på Old Trafford. Kampen sparkes i gang kl. 16 og vises på 6’eren og TV3+.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Advocaat: United burde ligge i top to

Næste artikel

Koeman: På et tidspunkt får de nok

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share