Bruno Fernandes: Jeg vil gerne have at dommeren føler at jeg presser ham

I et længere interview med The Athletic får Bruno fortalt om sæsonstarten med Erik ten Hag som ny mand ved roret, omkring hans spillestil og attitude, og hvordan det er at spille med Cristiano Ronaldo. 

Med to aflyste kampe i Premier League i streg, har den portugisiske Magnifico, haft tid til at give et længere interview med The Athletic, hvor der blev vendt række forskellige emner.

Den nye mand bag roret, Erik ten Hag, er det første emne, hvor Bruno bliver spurgt ind til hans trænerstil:

– For det første, så har han en idé. Han har en stil. Du skal følge hans regler. Han er striks omkring det. Og det kan jeg godt lide. Han har bragt disciplin, hvilket jeg mener er noget vi manglede førhen. Alle skal være på den samme side.

I forlængelse af Erik ten Hag og hans trænerstil, blev den 13,8 kilometer straftur alle, inklusiv ten Hag var på, efter nederlaget til Brentford:

– Det er godt, at alle tager skylden, fordi det var ikke alle der gjorde tingene rigtigt. Det kan være spillerne, eller træneren, men normalt er det spilleren og træneren sammen. Som et budskab, var det godt for holdet. Disciplin er hvad han ønsker, og vi skal følge reglerne.

Bruno kommer også ind på hans egen spillestil, som han har haft med fra barnsben:

– Min far lod mig ikke altid spille, fordi da jeg var yngre var alt man havde lyst, at lave tricks, og når man spiller mod ældre spillere, så begynder de at sparke dig. Min far sparkede mig også, og han var ret stærk! I fodbold vil der altid være nogle som er ældre end dig, eller med mere erfaring. Det handler om at blive klogere end dem, og arbejde med dine våben for at slå dem.

– Han (Nicolas Pepe), havde nogle dårlige kampe og sagde ‘Han skal stadig tilvendes’ Men når Bruno havde en dårlig kamp, så var det fordi han brokkede sig, eller ikke var fokuseret på kampen. Det var godt til mig, fordi det betød jeg var god nok, og derfor forlangte de så meget af mig, siger han om hans start i Premier League.

Man kommer nok heller ikke helt udenom at netop den spillestil Bruno ligger for dagen, er en der kan virke provokerende hvis man er modstander, og man næsten kun kan elske som United fan:

– Nogle af dem [dommerne] kan lide den måde jeg er på. De joker med det nogle gange. En af dommerne sagde til mig, ‘Bruno, når du vinder, er du sådan en god fyr. Men når du er ved at tabe eller spille uafgjort, åh gud, så er du røvirriterende.’ Sådan vil jeg gerne være. Jeg vil gerne have at dommeren føler at jeg presser ham, og altid er der og snakker med ham.

Dog bryder han sig ikke om den måde han bliver opfattet når han slår ud med armene:

– De ting folk siger om hvordan jeg slår ud med armene mod mine holdkammerater. Det er altid sket. Det er en komplet løgn.

Og han fortsætter:

– Jeg kan godt bruge mine arme til at bede om bolden, og fortælle dem noget omkring hvor de skal flytte bolden hen. Men jeg snakker aldrig til dem på en dårlig måde. Ja, jeg kan råbe ad nogen hvis de ikke spiller bolden, når de skal gøre det, eller hvis han ikke tager den rigtige beslutning, eller hvis han går i en to-mod-en situation, og ikke spiller hans holdkammerat. Så er det normalt at være sur på ham.

– Jeg forlanger ikke mere af andre end jeg forlanger af mig selv. Jeg siger altid til andre ‘Hvis du ikke vil have jeg snakker til dig, eller råber ad dig, eller hjælpe dig, så sig det til mig, og så skal jeg nok lade dig være. Men bagefter skal du ikke komme og sige til mig, at jeg ikke råbte op om ryg eller opfordrede dig til at spille bolden, siger portugiseren om de forventninger han har til sine holdkammerater, og ikke mindst sig selv.

Bruno får også sendt et par stikpiller til andre spillere:

– Jeg spiller for Man United, så jeg ved at alle kameraerne er på vores spillere, men alle i Premier League gør det. I Crystal Palace, brokker Zaha sig altid til dommeren. Det er fordi der blev begået et frispark, så det er normalt at brokke sig til dommeren. Det er normalt! Han vil have sine frispark, og at dommeren giver gule kort. Fernandinho, som var i Manchester CIty, brokkede sig altid til dommeren, og sparkede altid mig! Bernado Silva, for eksempel, som er en stille person… han er en af de gutter, som altid taler til dommeren. Han gør det nok ikke på en så intens måde, sådan som jeg gør det, men jeg har set det på landsholdet så jeg ved det.

En anden portugisisk landsholdskammerat er Cristiano Ronaldo, som der selvfølgelig også bliver spurgt ind til, og Bruno har kun rosende ord:

– At spille med Cristiano som en 10’er er faktisk rigtig godt, fordi spillere respektere Cristiano så meget, at det giver mere plads, fordi modstanderne er bange for at han tager bolden og scorer.

 

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Podcast: Post Ferguson fan-generationen, Landsholdspause, og FIFA-quiz

Næste artikel

Blog: Hvad har vi lært af den første tid under Ten Hag?

ANNONCE