Butt: Rashford og McTominay er rollemodeller

Nicky Butt beskriver Marcus Rashford og Scott McTominay som rollemodeller og ser gerne, at flere af klubbens egne talenter bryder igennem på førsteholdet ligesom dem.

Den tidligere Manchester United-spiller og nu ansvarlige for ungdomsudviklingen i klubben, Nicky Butt, ser Marcus Rashford og Scott McTominay som rollemodeller for spillerne i klubbens ungdomsrækker, som han gerne ser flere af bryde igennem på førsteholdet.

– De (ungdomsspillerne, red.) har alle ambitioner og nogen at se op til, fortæller Butt til klubbens hjemmeside.

– De kan se op til gutter, der har gjort det godt på førsteholdet, og som spiller masser af kampe. Marcus (Rashford, red.) har spillet en masse kampe i hans unge alder. Brandon (Williams, red.) er også trådt ind på scenen (på førsteholdet, red.). Det samme med Scott McTominay.

– Drengene har en overflod af spillere at se op til, og som vi er meget stolte af.

I sin aktive karriere kom Nicky Butt selv fra Uniteds ungdomsrækker. I starten af 1990’erne blev han af Sir Alex Ferguson forfremmet fra ungdomsspiller til seniorspiller sammen med Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham og Neville-brødrene, Gary og Phil, som vi i dag kender som ‘Class of ’92’. En succesfuld ungdomsudvikling som Nicky Butt gerne ser blive videreført i den røde del af Manchester. 

– Forhåbentlig ser vi den næste (spiller, red.) bryde igennem indenfor de kommende år. Hvis det er tilfældet, så gør vi vores arbejde godt. Noget, som vil hjælpe manageren og klubben på vej dertil, hvor vi gerne vil være.

Som led i udviklingen af de unge spillere vil en gruppe af dem udlejes med det formål at give dem fast spilletid på seniorniveau. 

– Vi har nogle gode unge spillere.

– Og vi har haft dem i flere år, hvor de har lært følelsen af at blive slået, men også, hvordan det er at vinde. For dem handler det om at bryde ind på førsteholdet eller få en karriere indenfor i fodbolden.

– Det er det, som vi gør godt. Også i år, der ikke er forskellig fra andre år. De ældste vil blive sendt ud på lån i næste måned, mens de yngre vil blive (i ungdomsrækken, red.). Det er en del af klubbens historie og har altid været det, slutter Nicky Butt af med at sige.

Køb den nye Manchester United tråje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

MEN: United vil udleje tre unge spillere

Næste artikel

Southgate udtager fire United-spillere til Nations League-kampe

ANNONCE