Corona: Spillere gøres til syndebukke, mener Rooney

Britiske myndigheder og Premier League presser ligaens spillere til at gå ned i løn på grund af corona-pandemien. Det er uskønt, siger Derby-kaptajn og Manchester United-legende Wayne Rooney, der mener, at det har karakter af udskamning.

– Selvfølgelig vil jeg opgive noget af min løn. Men Matt Hancock (Storbritaniens sundhedsminister, red.) og Premier League er utilstedelige. 

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Sådan starter Wayne Rooney sin blog i The Times søndag. Den mest scorende spiller i både Englands og Manchester Uniteds historie kritiserer, at diskussionen om fodboldspilleres løn lige nu foregår i fuld offentlighed. 

Mens at flere Premier League-klubber – heriblandt Liverpool – søger om den britiske regerings hjælpepakke til at dække lønomkostninger til stadionpersonale, rengøringsmedarbejdere, kantinefolk, etc., hæver de professionelle fodboldspillere stadig 100.000 pund om ugen. Derfor har sundhedsmyndighederne opfordret spillerne til at gå ned i løn, og Premier League opfordrer alle ligaens spillere til at skære 30 procent.

Spillerforeningen, PFA, stritter imod. De mener, at en lønnedgang til spillerne i sidste ende rammer det britiske sundhedsvæsen, fordi det kommer til at koste statskassen 200 millioner pund i skatteindtægter over de næste 12 måneder. 

Og nu kaster Wayne Rooney sig altså også ind i den offentlige diskussion. Han mener, at fodboldspillere bliver gjort til syndebukke. 

– Når Premier League på den måde bare annoncerer deres forslag om 30 procents lønnedgang, så lægger det pres på spillerne og efterlader dem med en tabersag; hvis spillerne ikke accepterer forslaget, fordi det måske ruinerer dem finansielt, bliver de udskammet, siger Derby-kaptajnen. 

– Det undrer mig, at debatten skal tages i offentligheden, når alle andre beslutninger (vedrørende corona og nedlukning af Storbritannien, red.) bliver truffet bag lukkede døre. 

– Hvorfor bliver det gjort sådan her? Det føles som om, at det handler om at udskamme spillerne. At trænge dem op i en krog, hvor de skal betale regningen for den tabte omsætning.

Rooney mener, at Premier League-spillerne burde blive taget sag for sag. Så kan dem, der har råd til det, give 30 procent af deres løn, mens andre måske kan give fem procent. 

Andre steder i Europa bliver der allerede gjort store indhug i fodboldspillernes lønninger; FC Barcelona og Atletico Madrids spillere er gået 70 procent ned i løn, og Juventus har frosset spillernes og managerens løn de næste fire måneder. 

Hvornår fodboldspillerne skal på arbejde igen, aner ingen. Onsdag i sidste uge udsatte UEFA alle deres cupturneringer på ubestemt tid, og Premier League gjorde det samme fredag. 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

OldTrafford.dk på Instagram: Stor Wayne Rooney-fortælling

Næste artikel

Roma-manager siger det direkte: Vil beholde Smalling

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share