David Gill stiller op som FIFA vicepræsident

Højst overraskende så stiller Manchester Uniteds tidligere direktør David Gill alligevel op som vicepræsident i FIFA.

Manchester Uniteds tidligere administrerende direktør David Gill fik stor kritik i Manchester United for pludselig at vende 180 grader i sin holdning til Glazer-familien.

Og nu overrasker det nuværende FA- og Manchester United-bestyrelsesmedlem igen med et holdningsskift.

David Gill har tidligere afvist at stille op til vicepræsidentposten i FIFA, hvor præsident Sepp Blatter er stærkt kritiseret hos det engelske fodboldforbund, der vel nok kan betegnes som præsidentens største kritikere.

Men ifølge The Guardian, så vil den tidligere United-direktør nu alligevel stille op efter et massivt lobbyarbejde og med støtte fra blandt andre UEFA præsident Michel Platini.

– Det her er en beslutning som jeg har tænkt over i noget tid. Oprindeligt havde jeg intentioner om at fokusere udelukkende på min relativ nye rolle i UEFA, men jeg mener der en mulighed for at bruge posten i FIFA til at gøre en stor forskel ved siden at min nuværende rolle, siger David Gill, der også fornyelig tiltrådte som medlem af UEFAs eksekutivkomité.

– Efter at have snakket med forskellige personer indenfor industrien, inklusiv mine bestyrelseskolleger i Manchester United, FA og UEFA, så håber jeg at kunne bruge mit kandidatur til at drive debatten for en fortsat reform i FIFA.

Der er i alt 8 vicepræsidenter i FIFA, hvoraf en af disse traditionelt tilhører et af de britiske fodboldforbund. 

Sammen med 15 medlemmer og FIFA præsidenten, så udgør de tilsammen FIFAs mangtfulde eksekutivkomité. 

Forrige artikel

Keane: Fergie ville give mig nummer 7

Næste artikel

Rio vil være manager i United

ANNONCE