Den tidligere Manchester United-spiller Marouane Fellaini lægger støvlerne på hylden

En af de mest omdiskuterede spillere, der har tørnet ud for djævlene i nyere tid, siger endegyldigt stop efter 18 år i fodboldverdenen. Trods kritikken har Fellaini efterladt et stort indtryk hos United-fans såvel som fodboldfans i resten af Europa.

Fem og et halvt år og 177 kampe nåede Fellaini at gå igennem som United-spiller. Med en højde på 194 cm og en ikonisk hårpragt er han ikke en spiller, som bare uden videre går i glemmebogen. Hverken i Manchester United eller i resten af fodboldverdenen.

United-tiden

Den til tider lidt klodsede og usympatiske Marouane Fellaini var i sin United-tid både hadet og elsket. Dem, der nok havde det bedste øje til ham, var hans trænere. For mange United-fans havde ofte et mere eller mindre anstrengt forhold til belgieren, som på ingen måder besad de samme kvaliteter som tidligere midtbanespillere i United-trøjen som eksempelvis Michael Carrick, Roy Keane og Paul Scholes. Han var åbenlyst ikke nogen gudsbenådet fodboldspiller, der formåede at tryllebinde det kræsne publikum på Old Trafford, men alt for ofte endte han som syndebuk og blev symbolet på Uniteds nedtur efter Ferguson-æraen – lidt ligesom vi har set med Maguire i løbet af de seneste sæsoner.

På trods af den kluntede spillestil evnede han at lave 22 mål og 12 assists i sin United-tid. Størstedelen af målene blev scoret på hovedet, som var hans helt store spidskompetance, og det er garanteret også sådan, mange af os United-fans husker ham bedst.

Et forløst potentiale

Men når vi kigger tilbage på hans karriere, må vi altså alligevel lette på hatten. Med de få tekniske midler, som han besad som fodboldspiller, har han fået imponerende meget ud af sit fodboldtalent. En spiller, der kendte til sine styrker og svagheder. Og ja, vi kan godt blive enige om, at han ikke var en ideel United-midtbanespiller, men alligevel har han sikkert en lille stjerne hos de fleste United-fans. Han formåede at få utroligt meget ud af så lidt. Noget som mange andre United-spillere, der er kommet og gået i gennem tiden, kunne lære en masse af.

Selv José Mourinho har i ugens løb været ude med en hyldest til Fellaini på Instagram. Fellaini var også lidt af en Mourinho-spiler, hvis man kan sige det. En spiller, der forstod at modtage og efterleve ordrer, lige efter Mourinhos smag. Han spillede under Mourinho i to og en halv sæson – fra sommeren 2016 til december 2018.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jose Mourinho (@josemourinho)

Karrieren inden og efter Manchester United

Ser vi bort fra hans United-karriere, havde han også en rigtig flot tid i den blå del af Liverpool. Han spillede for Everton i hele fem år, og på baggrund af de præstationer tog David Moyes ham med til Manchester United i sommeren 2013, da han blev ansat som manager i klubben. Det blev i alt til det samme antal kampe i Everton, nemlig 177, men her var han mere afgørende og lavede 33 mål og 26 assists.

Efter United drog han på lidt af et eventyr og skiftede til kinesiske Shandong Taishan, hvor han spillede fra 2019 indtil nu.

 

Forrige artikel

Medie: United scouter FCK's guldfugl

Næste artikel

Uniteds kommende FA Cup-modstander er fundet

ANNONCE