Den yngste Neville hylder Harrison

Det går igen flere gange, at Eric Harrison forberedte Uniteds akademispillere til andet end bare fodboldspillet. Han lærte dem at blive voksne mennesker, mener Phil Neville.

“Han er måske den mest unikke træner, det her land nogensinde har produceret.”

Så klart kan Eric Harrison beskrives ifølge Phil Neville, der kom igennem rækkerne i Uniteds akademi med vejledning fra den nu afdøde, tidligere United-ungdomstræner.

Eric Harrison bliver af flere beskrevet som en træner, der ikke bare forberedte spillerne til at få succes på fodboldbanen men i høj grad også til livet uden for kridtstregerne. Og i det kor, stemmer Neville i.

– Han forberedte os til livet med de værdier, han opdragede os med. Han havde en helt utrolig arbejdsmoral, han havde attitude, og så havde han et øje for selv den mindste detalje på en måde, der viste, at han ikke ville lade os slippe af sted med alt.

– Han lærte os værdien af hårdt arbejde. Vi startede tidligt om morgenen, han sendte os igennem tre træningssessioner om dagen, han pressede os og arbejdede med vores karakter, siger Neville til BBC Radio 5 Live.

Den tidligere undgdomstræner bliver hyldet for sit arbejde med Class of ’92, men Phil Neville føler, at det er respektløst overfor Eric Harrison kun at huske ham for den præstation. 

– Hans største præstation var ligeså meget alle de andre spillere, som han forberedte til livet ikke bare Manchester United. Kig på Norman Whiteside, Mark Hughes, Wes Brown og hundredevis af andre. De var klar til så meget andet end bare fodbold.

Phil Neville er selv gået trænervejen, og han siger, at de standarder han prøver at printe hos sine spiller er de samme som dem, han selv fik af Harrison.

– Jeg vil altid stå i gæld til ham, siger Neville slutteligt.

 

Forrige artikel

United-legender mindes Eric Harrison

Næste artikel

Mourinho-fyringen var en dyr affære

ANNONCE