Derby-chef beundrer Glazer

Derby Countys adm. direktør, Sam Rush, hylder afdøde Malcolm Glazer for hans måde at drive Manchester United på.

Malcolm Glazers fjendtlige overtagelse af Manchester United og efterfølgende drift af klubben dannede præcedens for andre overtagelser. 

Og der er grund til at beundre amerikanernes arbejde på Old Trafford. Så kontant er melding fra Derby County, der selv har amerikanske ejere. 

– Mange fulgte efter, at Glazer havde købt United, og de havde alle forskellige modeller. Det er svært at sammenligne andre klubber med Manchester United pga. måden, de bliver drevet på. De har omsætning fra en masse forskellige kanaler, og selvfølgelig adskiller deres præstationer på banen sig, siger Sam Rush, adm. direktør i Derby, til Sky Sports. 

Derby var i år tæt på at rykke op i Premier League, men måtte se sig slået på målstregen af QPR. Men selvom Glazer-familiens ejerskab har mødt stor modstand blandt grupper af United-fans, virker tilfældet at være et andet i Derby. 

Ifølge Sam Rush er der dog grund til at respektere Glazer-familiens måde at drive fodboldklub på. 

– Der har været adskillige eksempler siden Glazers, og Derby er et af dem. Vores gruppe har været sammen i mange år, og vi krydser fingre for, at det også er tilfældet mange år frem. Glazers var uden tvivl de første til at komme ind, og Manchester United er en klub, vi alle beundrer meget på afstand, forklarer Rush. 

Glazer købte for præcis ni år siden Manchester United for omkring 790 mio. pund. Da en stor del af finansieringen i handlen var baseret på lån, gældsatte de nye ejere samtidig klubben for 700 mio. pund. 

Siden da har amerikanerne afdraget en stor del af gælden, der nu er nede omkring 380 mio. pund. 

Manchester United har vundet fem Premier League-titler og en Champions League siden 2005. 

 

Forrige artikel

Avis: Dødsfald påvirker ikke transferplaner

Næste artikel

Scholes revser City-stjerne

ANNONCE