EM Special: Et 5-a-side hold med EM-spillere fra United. Nr. 4: Spilfordeleren

Med EM for døren har vi set på, hvordan United-spillere har klaret sig til EM i tidens løb. I denne artikelserie præsenterer vi et allstar EM-hold set med United-briller. Husk at udtagelsen kun bunder i spillernes præstationer i EM-sammenhæng.

Foto: Gary M Prior/Allsport

Nummer 4: Paul Scholes, midtbanespiller.

EM-tal: 7 kampe, 3 sejre*, 0 uafgjorte, 4 nederlag. 2 mål, 2 assists.

Bedste resultat: Kvartfinale.

* = Sejre efter forlænget spilletid og/eller straffesparkskonkurrence tæller vi med som en sejr, ikke som en uafgjort.

Paul Scholes er/var en yndet publikumsfavorit blandt mange United-fans, og han skiller sig da også positivt ud, når vi kigger på EM-historien.

Han deltog to gange, i 2000 og 2004, og selvom det endte i to skuffelser for England, var han én af dem, der gjorde sig positivt bemærket undervejs.

I 2000 scorede han i åbningskampen mod Portugal og lavede en assist i tredje gruppekamp mod Rumænien. Men England tabte begge kampe 3-2, og så var det ligegyldigt, at man i mellemtiden havde slået Tyskland 1-0.

Fire år senere var England på vej ud igen efter et nederlag til Frankrig i åbningskampen og et tidligt mål til Kroatien i tredje gruppekamp. Men to engelske mål kort før pausen vendte kampbilledet, og så vandt England 4-2. Scholes scorede det første selv, og det andet blev scoret af Michael Owen med Scholes som oplægger.

Scholes er ikke kendt som en særligt høj spiller, og hans varemærke må da også være hans præcise afleveringer og knaldhårde skud fra distancen. Derfor er det da også lidt pudsigt, at begge Scholes’ EM-mål blev scoret med hovedet.

Det endte dog med et nederlag til Portugal i kvartfinalen. Her var Scholes blevet udskiftet, mens England stadig var foran 1-0. Og han var derfor ikke blandt skytterne i den mislykkede straffesparkskonkurrence.

Boblerne

Paul Pogba nåede EM-finalen i 2016, men da han først skiftede til United efter turneringen, tæller den ikke med som en af de bedste EM-præstationer af en United-spiller. Han deltog dog fem år senere med både et mål og en assist, da Frankrig røg ud mod Schweiz i ottendedelsfinalen efter en straffesparkskonkurrence. Og her scorede han da også på sit eget forsøg.

Ellers er det englænderne Ray Wilkins og Bryan Robson, der kommer tættest på. Begge var del af skuffende engelske slutrunder og spillede derfor kun 3 kampe. Men begge fik også scoret undervejs. For Wilkins skete det i 1-1 kampen mod Belgien i 1980, et regulært perlemål. Og for Robson kom målet i et 3-1 nederlag mod Holland i 1988, hvor Marco van Basten var flyvende og scorede et hattrick.

Øvrige midtbanespillere, der har deltaget ved EM som United-spillere, har ikke lykkedes med for alvor at være kampafgørende. Her er der tale om Nobby Stiles, Paul McGrath, Liam O’Brien, Neil Webb, Nicky Butt, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini, Scott McTominay og Bruno Fernandes. De to sidstnævnte kan dog nå det endnu denne sommer.

Holdet indtil videre

Keeper: Peter Schmeichel

Forsvar: ?

Midtbane: Paul Scholes

Kant: Cristiano Ronaldo

Angriber: Ruud van Nistelrooy

 

Skriv et svar
Forrige artikel

EM Special: Et 5-a-side hold med EM-spillere fra United. Nr. 3: Målslugeren

Næste artikel

Mandagens rygter

ANNONCE