EM Special: Et 5-a-side hold med EM-spillere fra United. Nr. 3: Målslugeren

Med EM for døren har vi set på, hvordan United-spillere har klaret sig til EM i tidens løb. I denne artikelserie præsenterer vi et allstar EM-hold set med United-briller. Husk at udtagelsen kun bunder i spillernes præstationer i EM-sammenhæng.

Foto: Alex Livesey, Getty Images

Nummer 3: Ruud van Nistelrooy, angriber.

EM-tal: 5 kampe, 2 sejre*, 1 uafgjort, 2 nederlag. 4 mål.

Bedste resultat: Semifinale.

* = Sejre efter forlænget spilletid og/eller straffesparkskonkurrence tæller vi med som en sejr, ikke som en uafgjort.

Med Peter Schmeichel og Cristiano Ronaldo som de måske mest åbenlyse valg til Uniteds all-time EM-hold, kommer vi nu til rollen som afslutter og målsluger. Her kunne Ronaldo måske også have været i spil, når vi ser ham i dag. Men kigger vi kun på hans EM-præstationer som United-spiller, er det dog mest passende at have ham med på kanten.

I stedet finder vi plads til Ruud van Nistelrooy, som i United scorede 150 mål i 219 kampe. Og han havde også et fint snit for Holland i EM-sammenhæng med 6 mål i 8 kampe. Vi tæller dog kun EM i 2004 med her, da han var Real Madrid-spiller i 2008.

I 2004 var han forrygende i gruppespillet. Han scorede i 1-1 kampen mod Tyskland, i 2-3 nederlaget mod Tjekkiet og til sidst to mål i 3-0 sejren over Letland, der deltog for første og hidtil eneste gang. Fire mål i sine første tre EM-kampe, og kun han og Milan Baros formåede at score i alle tre gruppekampe.

I kvartfinalen blev der slet ikke scoret i kampen mod Sverige, men her gjorde han sit i straffesparkskonkurrencen, hvor svenskerne brændte ved Zlatan Ibrahimovic og Olof Mellberg.

Portugal blev dog endestationen i semifinalen, da Cristiano Ronaldo både scorede og assisterede. Holland kom kun på 2-1 ved et selvmål af Jorge Andrade, men van Nistelrooy havde stadig imponeret nok til at komme med på turneringens hold.

Boblerne

Ruud van Nistelrooy er faktisk et ret nemt valg, når man ser på, hvordan øvrige angribere har klaret sig. Bobby Charlton må komme tættest på med 2 kampe og 1 mål i 1968, hvor England sikrede sig bronze. Der var kun fire hold med i turneringen dengang.

Wayne Rooney er naturligvis også i spil. Men han var ikke United-spiller i 2004, hvor han spillede sin bedste EM-slutrunde, og England deltog slet ikke i 2008. I 2012 havde han karantæne i de første to kampe, men scorede så kampens eneste mål i sejren over Ukraine.

Han scorede også i straffesparkskonkurrencen efter en målløs kvartfinale mod Italien, men her tabte England efter Ashley Young og Ashley Coles afbrændere. I 2016 deltog han som anfører i en mere tilbagetrukket rolle, og her scorede han sit eneste mål i 2-1 nederlaget til Island i 1/8-finalen.

Brian McClair kom også på tavlen for Skotland i 1992, men ellers har der ikke været EM-mål at se fra United-angribere som Ole Gunnar Solskjær, Louis Saha, Danny Welbeck og Anthony Martial.

Holdet indtil videre

Keeper: Peter Schmeichel

Forsvar: ?

Midtbane: ?

Kant: Cristiano Ronaldo

Angriber: Ruud van Nistelrooy

 

Skriv et svar
Forrige artikel

Independent: Ratcliffe er klar til at sælge søsterklub

Næste artikel

EM Special: Et 5-a-side hold med EM-spillere fra United. Nr. 4: Spilfordeleren

ANNONCE