Endnu en nedtur for United

United løb ind i endnu et nederlag, denne gang til oprykkerne fra Bournemouth, der hjemme vandt med 2-1.

Det er ikke nemt i øjeblikket. I tirsdags røg United ud af Champions League, og i dag løb Louis van Gaals tropper ind i endnu et nederlag. Denne gang var det oprykkerne fra Bournemouth, der var for stærke.

Ganske vist var United i dag ramt af hele ni afbud. Schweinsteiger var ude med karantæne, mens en række andre profiler var ude med skader. Phil Jones og Morgan Schneiderlin var begge på bænken, men var tilsyneladende ikke klar til for alvor at kunne bidrage. Jones fik de sidste par minutter, men gjorde ingen forskel i defensiven.

United fik den værst tænkelige start, da hjemmeholdet efter få minutter bragte sig på 1-0. Og det endda på et direkte hjørnespark. David de Gea har igennem denne sæson, og de forgangne sæsoner, reddet massevis af point til United med glimrende redninger. Men spanieren må tage scoringen på sin kappe.

Skidt start for et ungt og urutineret mandskab, hvor der var genvalg til Varela på højreback, mens Cameron Borthwick-Jackson fik sin første start som venstreback. Noget af en udvikling for den unge knægt, der i dag spillede en godkendt kamp.

Offensivt var der ikke nok bid i hverken Lingard, Mata, Memphis eller Martial. Der var glimtvis gode takter, men United formåede slet ikke at dominere kampen og sætte sig tungt på spil og chancer.

Undervejs måtte Lingard udgå med en skade, endnu en til listen, og blev erstattet af Andreas Pereira. Udligningen kom ved Marouane Fellaini, der kæmpede godt i feltet, inden han sendte bolden i nettet bag Boruc.

Efter pausen virkede det desværre ikke til, at van Gaal havde fået pisket lidt tro på tingene ind i spillerne, der slet ikke var klar. Det blev godt illustreret på et hjørnespark, der alt for let fik lov at trille ind ved målfeltet, hvor Joshua King sendte den i nettet til 2-1. Den tidligere United-spiller leverede en god indsats for hjemmeholdet i kampen.

United formåede derefter ikke at trykke Bournemouth i bund, og sejren var aldrig for alvor i fare. Det unge mandskab manglede tydeligvis erfaring og ledere. Der var ganske enkelt ingen til at gå forrest og lede tropperne. Bournemouth satte Carrick ud af spillet med en tæt markering i anden halvleg, efter kaptajnen havde spillet en fin første halvleg.

Dermed blev det endnu et skuffende nederlag til United, der tidligere på dagen kunne se rivalerne fra Manchester City hente en sejr over Swansea, og dermed rykke fra i toppen af Premier League.

United og specielt Louis van Gaal vil nu komme under endnu større pres i de kommende dage, og skal i næste uge se om det kan vendes i hjemmekampen mod Norwich. United er nu uden sejr i de seneste fem kampe.