Er United sikret Champions League med en 4. plads?

Manchester United kæmper i øjeblikket for at overtage 4. pladsen i Premier League. Spørgsmålet er om den 4. plads overhovedet vil sikre United Champions League i næste sæson.

Det helt korte svar er – ja. Manchester United er sikret Champions League kvalifikation, hvis de ender på 4. pladsen i Premier League.

Der er to ting, der gør sig gældende.

  1. Et land kan maks have fem hold med i Champions League.
  2. Både vinderen af Champions League og Europa League er sikret en plads i Champions League den efterfølgende sæson.

Så hvis et land har fire pladser i ligaen, der giver adgang til Champions League, samtidig med at både vinderen af Europa League og Champions League er fra det samme land – og ender uden for top fire – så vil deres europæiske titler blive vægtet højere end 4. pladsen i det pågældende land, der i så fald vil blive degraderet til kun at sikre deltagelse i Europa League den efterfølgende sæson.

Men da Manchester City blev slået ud af semifinalen i Champions League af Real Madrid, og derved ikke kan sikre sin deltagelse i Champions League næste sæson gennem denne turnering, så vil 4. pladsen i Premier League altså stadig være adgangsgivende til Champions League, da de engelske hold ikke overstiger de fem pladser, som et land maks kan have med, da Liverpool er det eneste engelske hold, der stadig har mulighed for at sikre sig Champions League på anden vis end at ende i top fire i Premier League.

United er derfor ikke i fare for at misse Champions League i tilfælde af, at de skulle erobre 4. pladsen i Premier League.

På tirsdag kl. 20.45 har Louis van Gaals tropper muligheden for at overhale Manchester City, og overtage Premier Leagues 4. plads, med en sejr over West Ham United på Upton Park.

Den 12. maj kommer den nye udebanetrøje – Forudbestil den her

Klik her og følg med i sommerens lanceringer af Manchester Uniteds trøjer.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pellegrini: Vi kan stadig nå Champions League

Næste artikel

Avis: Martial ude mod West Ham

Relaterede artikler
Total
0
Share