FA i forsvar: Kan ikke sammenlignes

Wayne Rooney får lov at spille mindst én EM-kamp. Det europæiske fodboldforbund UEFA valgte nemlig at nedsætte United-angriberens karantæne på den…

Wayne Rooney får lov at spille mindst én EM-kamp. Det europæiske fodboldforbund UEFA valgte nemlig at nedsætte United-angriberens karantæne på den internartionale fra tre til to kampe.

Gennem hele forløbet har det engelske fodboldforbund stået ved Rooneys side og argumenteret for, at tre kampe var for meget for en hævnakt. Samme forbund tildelte ellers Rooney netop tre kampes karantæne for at bruge ukvemsord på banen i foråret.

Af den grund har FA mødt meget kritik for dets hårdnakkede forsvar af Rooneys handling, hvilket nu har fået forbundet til at forsvare sig.

“For at fremme sagsgangen blev det i sin tid besluttet at køre med et karantænesystem med faste karantæner i alle forbundets rækker. Klubberne har så mulighed for at appellere udvisningerne, hvis de ønsker, og det er et system, som vi finder passende på nationalt plan, da afgørelserne altid vil blive truffet forud for holdets næste kamp.”

“UEFA vælger imidlertid at operere med et andet system, hvor alle forseelser tages op til individuel bedømmelse,” skriver forbundet i en meddelelse.

Med karantænenedsættelsen er Rooney fri til at spille i englændernes sidste gruppekamp mod Ukraine.

Forrige artikel

Sæsonkortholdere kan droppe Europa League

Næste artikel

Hvor forsvandt fodbolden hen, TV3+?

ANNONCE