Fans af topklubber vender sig imod revolutionerende forslag

‘Big Six’-klubbernes fanorganisationer er meget bekymrede over at rige ejere forsøger at koncentrere magten i engelsk fodbold om sig selv.

Fanorganisationer på tværs har ‘Big Six’-klubberne – heriblandt MUST – danner en fælles front mod ‘Project Big Picture’, som The Telegraph søndag kunne give offentligheden indblik i via lækkede dokumenter. Fansene mener, at forslaget er med til at skævvride magten i engelsk fodbold.

Flere kritikere heriblandt redaktører og pundits har også kritiseret folkene bag forslaget, der i høj grad er Fenway Sports Group, som ejer Liverpool, og Uniteds Glazer-familie, for at forsøge at dække personlig vinding ind under gode intentioner. 

Det er fanorganisationerne også bekymrede for.

– Vi forstår, at engelsk fodbold ikke fungerer isoloeret. Det er en familie. Det kræver en fordeling af ressourcerne, så ligaen er kompetetiv og rækkerne under Premier League kan blomstre. Det er vigtigt for os at slå fast, vi ikke støtter forslaget i dets nuværende form, lyder det ifølge Goal.com i en fælles meddelelse, der fortsætter.

– Der er visse punkter, der er gangbare, men vi er fuldstændig modstandere af at koncentrere magten hos seks milliardær-ejere og gå væk fra princippet om ‘én klub én stemme’ og den kollektive norm i Premier League. Denne del skal droppes med det samme, hvis vi skal tage andre dele af forslaget seriøst, står der.

En lukket klub i toppen af engelsk fodbold
Mandag skrev vi om forslaget, men siden er kritikken  vokset, som mere information er kommet ud.

Den britiske regerings ministerium for Kultur, Medier og Sport har således været meget hårde i tonen, og de læser forslaget som et forsøg på at skabe ‘en lukket klub i toppen af engelsk fodbold’.

Det sidste ord er helt sikkert ikke sagt eller skrevet i denne sag.

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Scholes: Woodward mangler forstand på fodbold

Næste artikel

Interview: Alex Telles og baggrunden i det brasilianske

ANNONCE