Favoritterne vandt på Wembley

Robin van Persie viste vanlig træfsikker stil i Community Shield mod Wigan, hor hollænderens to mål var de eneste i kampen.

Manchester United har fået meget kritik for holdets præstationer i preseason, hvor det er blevet til flere nederlag end sejre. Søndag eftermiddag var der derfor brug for et godt sidstehåndsindtryk i Community Shield mod Wigan på Wembley.

Der var et voldsomt overtag af rødklædte fans på tribunerne, som blev fyldt op af 80.000 tilskuere. De kunne se David Moyes foretrække en offensiv bestående af Zaha, Welbeck og van Persie, hvilket henviste folk som Kagawa og Januzaj til bænken.

Valget af van Persie viste sig hurtigt som det rigtige. Der skulle blot gå seks minutter, før den tidligere Arsenal-målkonge var på spil med et fremragende hovedstødsmål. Patrice Evra fik plads til at slå bolden ind fra venstrekanten, og fra sin position i udkanten af straffesparksfeltet fik van Persie så meget kraft og præcision i sit hovedstød, at Scott Carson ikke kunne ikke stille meget op.

Uniteds start var opløftende, men der blev kastet malurt i bægeret efter et kvarters tid, da Rafael fik et vrid i baglåret og straks måtte lade sig erstatte af Chris Smalling, som overtog positionen på højre back.

Nogenlunde samtidig som udskiftningen begyndte Uniteds pasningsspil gradvist at miste mere og mere tempo, og da heller ikke Wigan havde de store visioner for spillet blev resten af første halvleg en træg omgang at komme igennem.

Trods noget nær chancetørke fra scoringen og indtil Mark Clattenburgs sidste fløjt i første halvleg, var det lige ved at gå galt efter en halv times tid. United viste glimt af den måske største bekymring i optaktsfasen; suspekt forsvarsspil. Chris Smalling løb galt af en bold i dybden, hvorfor James McClean fik masser af plads til at smække bolden hårdt ind mod midten, hvor der til alt held for United var mennesketomt.

Danny Welbeck fik et fint skud pareret efter 37 minutter, men ellers skulle man ind i anden halvleg, før United igen begyndte at røre på sig.

Først ved Tom Cleverley, som opsnusede en skudchance ved feltets kant, men den engelske landsholdsspiller forsøg på at nærmest at trække bolden ind i netmaskerne bag Carson udmøntede sig i en forbier.

Så havde van Persie mere held med sit foretagende efter 58 minutter. Hollænderen vred sig fri af de værste markeringer i feltet og fyrede af mod det lange hjørne. James Perch fik en fod i vejen, så bolden ændrede retning og strøg ind til 2-0 i det korte hjørne i stedet.

Med 2-0-scoringen fulgte en række udskiftninger, men selvom United nu dominerede spillet totalt, blev der kreeret skuffende få chancer. En af de bedste tilfaldt Antonio Valencia, som droslede ned på tempoet i et angreb og fra nærmest stående position i højresiden af feltet var ved at fyre bolden på tværs af mål og ind via stolpen. De sidste centimeter var dog ikke på ecuadorianerens side.

United måtte derfor nøjes med en 2-0-sejr i Community Shield. Næste gang Moyes’ drenge skal i aktion står der point på spil, når Swansea tager imod på Liberty Stadium.