Ferguson mindes München-ulykken

Sir Alex Ferguson vil aldrig glemme ofrene og den forfærdelige stund for nøjagtig 55 år siden.

Den 6. februar 2013 markerer dagen, hvor et British European Airways-fly aldrig kom i luften, men i stedet forulykkede, og tog 23 liv med sig inklusiv otte af de famøse ”Busby Babes”, på landingsbanen i München for 55 år siden.

Den nu 71-årige skotte var på den tragiske dag en 16-årig knægt i Glasgow, men han husker dagen, som var det i går.

– Den dag har haft affekt på mig lige siden. Det var en trist stund. Mange har formentlig glemt det for længst, men for en mand som mig, som husker dagen tydeligt – det glemmer du aldrig, siger Sir Alex Ferguson til BBC.

– Jeg var på biblioteket, hvor jeg læste op til en eksamen, og om aftenen skulle jeg træne med det lokale fodboldhold. Jeg mødte op til træning, og så at et par af de ældre spillere græd, og jeg anede ikke hvorfor. Klokken var ca. 18:30, da træningen blev aflyst.

– Når man som os var fanget i midten af det, oplevede eftervirkningerne og offentlighedens omtale omkring tragedien, var det umuligt ikke at føle tabet, og det har hængt ved i lang, lang tid. Hvert år mindes man om det, og det bør man.

Manchester United-bossen har alle dage haft Sir Matt Busby som evig inspirationskilde, og mindes i samme omfang de fantastiske fodboldspillere, som pludselig var borte.

– Det var en fantastisk gruppe unge mænd, som uden tvivl var bestemt til noget stort, og det gør kun tragedien endnu værre, at det pludselig blev taget fra dem. Måden hvorpå Manchester United kom over den tid er særdeles mærkværdig, og det skyldes Sir Matt, Jimmy Murphy og hele stabens utrolige arbejde.

Forrige artikel

Lewandowski enig med Bayern

Næste artikel

Van Persie nyder livet i Manchester

ANNONCE