Ferguson ville have Guardiola til manager-jobbet

Sir Alex Ferguson fortæller i sin nye bog, at han havde udset sig den tidligere FC Barcelona-træner og nuværende Bayern München-træner Pep Guardiola til at erstatte ham. Som bekendt faldt valget til sidst på David Moyes.

Da David Moyes overtog jobbet som manager for Manchester United i sommeren 2013, fik han prædikatet ‘The Chosen One’ af klubbens fans. Men Sir Alex Ferguson, der angiveligt pegede på Moyes som sin erstatning, fortæller, at Pep Guardiola var hans første valg til at erstatte ham.

– Jeg spiste en middag med Pep Guardiola i New York i 2012, men kunne ikke give ham tilbuddet, da pension ikke var på min agenda på det tidspunkt, skriver Ferguson i sin nye bog ‘Leading’ ifølge The Telegraph.

– Han havde allerede vundet en række trofæer med Barcelona, og jeg beundrede ham meget. Jeg bad Pep om at ringe til mig, før han accepterede et tilbud fra en anden klub, men det gjorde han ikke og endte med at skifte til Bayern München i juli 2013.

Guardiola var dog ikke det eneste navn, der blev kigget på. Men mange mulige kandidater var ikke tilgængelige, da der skulle findes en erstatning.

– Da vi startede processen med at lede efter min efterfølger, fandt vi ud af at flere lovende kandidater ikke var til rådighed. Det blev tydeligt, at Jose Mourinho havde lovet Roman Abramovich, at han ville komme tilbage til Chelsea, og at Carlo Ancelotti ville erstatte ham i Real Madrid, fortæller Ferguson.

– Vi vidste også, at Jurgen Klopp var glad for at være i Borussia Dortmund og ville underskrive en ny kontrakt. Samtidig havde Louis van Gaal taget opgaven om at forsøge at lede det hollandske landshold til sejr ved VM i 2014, siger den tidligere manager.

Valget endte som bekendt med at falde på David Moyes, der blev fyret tæt på slutningen af hans første sæson i Manchester United.

 

Brug for tips og rådgivning til at se Manchester United live på stadion? Læs vores guide her 

Forrige artikel

Ferguson fortæller om kontraktforhandlinger med Rooney

Næste artikel

Sir Alex Ferguson valgte Steve McClaren over David Moyes

ANNONCE