Sir Alex Ferguson valgte Steve McClaren over David Moyes

David Moyes var på tale til at blive Sir Alex Fergusons assistenttræner i 1999, men istedet gik jobbet til Steve McClaren. I sin nye bog fortæller skotten hvorfor.

Hvem Sir Alex Ferguson ansatte som sin tro assistenttræner var aldrig nogen tilfældighed.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I sin tid som manager i Manchester United nåede Sir Alex Ferguson at have 7 assistenttrænere og hver gang stillingen skulle besættes, så var det en vigtig og dyb prioriteret proces.

I sin nye bog berører Sir Alex Ferguson processen og fremhæver især udfordringen med at finde afløseren til Brian Kidd i 1999.

United-legenden der var med til at vinde Europa Cuppen i 1968 valgte – stik imod Sir Alex Fergusons ønsker – at forlade posten for at blive manager i Blackburn. Derfor måtte skotten se sig om efter en ny assistenttræner. Valget kunne have endt på David Moyes, der senere skulle afløse Sir Alex Ferguson i samme post, men den gik til Steve McClaren.

– I mine 26 år i United var de vigtigste interview jeg nogensinde lavede omkring rollen som min assistent. Jeg havde 7 assistenter i min tid i United; Archie Knox, Brian Kidd, Steve McClaren, Jim Ryan, Carlos Queiroz, Walter Smith og Mick Phelan, fortæller Sir Alex Ferguson i bogen.

– Steve McClaren var den modsatte type af David. Han var mere frisk og entusastisk. Samtidig havde Steve mere erfaring i topfodbold på det tidspunkt end David, så det gik til Steves fordel, fortæller Sir Alex Ferguson. 

Steve McClaren gik hen og blev assistenttræner frem til 2001 og var blandt andet med til at vinde The Treble i sit første år i klubben.

Han blev senere manager for blandt andre Middlesbrough, Twente og det engelske landshold. Han er nu manager i Newcastle.

Brug for tips og rådgivning til at se Manchester United live på stadion? Læs vores guide her 

Forrige artikel

Ferguson ville have Guardiola til manager-jobbet

Næste artikel

Fletcher jubler over at Jonny Evans igen er holdkammerat

ANNONCE