Frankrig inspireret af Fergie-bog

Didier Deschamps gav alle spillerne i den franske VM-trup Sir Alex Fergusons selvbiografi som inspiration forud for turneringen. I dag spiller Les Bleus ottendedelsfinale mod Nigeria.

Franske fodboldfans bør måske sende en del af takken for deres lands flotte VM-turnering mod den pensionerede Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. 

For Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, har brugt skottens nyeste selvbiografi til at inspirere VM-truppen. Således fik de 23 spillere hver stukket en kopi af bogen i hånden, før de rejste mod Brasilien. 

Det skriver The Telegraph. 

Frankrig har været ramt af intern splid de sidste mange år. Under VM i 2010 kulminerede det hele i en kæmpe skandale, hvor truppen gjorde oprør mod den daværende landstræner, Raymond Domenech – bl.a. anført af Uniteds venstreback Patrice Evra. 

Usædvanlig ro

Efter Deschamps overtog tøjlerne, er der dog kommet andre boller på suppen. 

Han undlod bl.a. at udtage Manchester City-stjernen Samir Nasri, der var blandt ballademagerne i Sydafrika. 

Siden da har der været usædvanligt stille omkring Frankrigs landsholdslejr i Brasilien. Ifølge den anerkendte franske sportsjournalist Philippe Auclair, der ofte gæster The Guardians podcast Football Weekly, er VM-harmonien et stort samtaleemne i Frankrig. 

I aften møder VM-vinderne fra 1998 Nigeria i ottendedelsfinalen. Med sig i bagagen har de to sejre og et uafgjort resultat fra gruppespillet. Alligevel maner Didier Deschamps til besindighed forud for kampen. 

– Jeg har måske haft samtaler med de involverede spillere (om at vi skal vinde VM, red.). Men jeg afspejler ikke mig selv i fremtiden, for det synes jeg ikke giver mening. At kigge længere frem end Nigeria er ikke godt for nogen, siger Deschamps til The Telegraph. 

 

Forrige artikel

Alexander Büttner solgt til Moskva

Næste artikel

Chevrolet udsender teaser for ny trøje

ANNONCE