Frankrig inspireret af Fergie-bog

Didier Deschamps gav alle spillerne i den franske VM-trup Sir Alex Fergusons selvbiografi som inspiration forud for turneringen. I dag spiller Les Bleus ottendedelsfinale mod Nigeria.

Franske fodboldfans bør måske sende en del af takken for deres lands flotte VM-turnering mod den pensionerede Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. 

For Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, har brugt skottens nyeste selvbiografi til at inspirere VM-truppen. Således fik de 23 spillere hver stukket en kopi af bogen i hånden, før de rejste mod Brasilien. 

Det skriver The Telegraph. 

Frankrig har været ramt af intern splid de sidste mange år. Under VM i 2010 kulminerede det hele i en kæmpe skandale, hvor truppen gjorde oprør mod den daværende landstræner, Raymond Domenech – bl.a. anført af Uniteds venstreback Patrice Evra. 

Usædvanlig ro

Efter Deschamps overtog tøjlerne, er der dog kommet andre boller på suppen. 

Han undlod bl.a. at udtage Manchester City-stjernen Samir Nasri, der var blandt ballademagerne i Sydafrika. 

Siden da har der været usædvanligt stille omkring Frankrigs landsholdslejr i Brasilien. Ifølge den anerkendte franske sportsjournalist Philippe Auclair, der ofte gæster The Guardians podcast Football Weekly, er VM-harmonien et stort samtaleemne i Frankrig. 

I aften møder VM-vinderne fra 1998 Nigeria i ottendedelsfinalen. Med sig i bagagen har de to sejre og et uafgjort resultat fra gruppespillet. Alligevel maner Didier Deschamps til besindighed forud for kampen. 

– Jeg har måske haft samtaler med de involverede spillere (om at vi skal vinde VM, red.). Men jeg afspejler ikke mig selv i fremtiden, for det synes jeg ikke giver mening. At kigge længere frem end Nigeria er ikke godt for nogen, siger Deschamps til The Telegraph. 

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Alexander Büttner solgt til Moskva

Næste artikel

Chevrolet udsender teaser for ny trøje

ANNONCE