Gardner trækker sig som ventet

Malcolm Glazer ventes at udskifte det meste af Manchester Uniteds bestyrelse, som hævn på de 3 afvisninger af ham som de har udført gennem det sidste…

Malcolm Glazer ventes at udskifte det meste af Manchester Uniteds bestyrelse, som hævn på de 3 afvisninger af ham som de har udført gennem det sidste halve år.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Bestyrelsesformand Sir Roy Gardner valgte dog i dag at tage afskedigelsen på forskud og trækker sig nu ud af Manchester Uniteds bestyrelse.

Sir Roy Gardner har taget denne konsekvens efter at Malcolm Glazer ikke kunne garantere at han ikke ville blande sig i holdopstillingerne, ikke kunne garantere spillerindkøb, ikke garantere at der ingen billetprisstigninger ville komme og at han ikke ville gældsætte klubben yderligere i fremtiden.

Sir Roy Gardner, som i 2001 overtog formandsposten fra den nu afdøde Sir Roland Smith, skriver samtidig i sin meddelse til aktionærene, at de kun bør acceptere Glazers bud af finansielle grunde.

“Bestyrelsen var klar over at en overtagelse af Manchester United af Red (Glazers investeringsfirma, red.) højst sandsynligt ville møde modstand fra flere aktionærer og fans, som ville bekymre sig om den fremtidige drift af klubben.”

“Gennem diskussioner med Red, forsøgte bestyrelsen at få nogle juridisk-bindende garantier for fodboldklubben, dens fans og alle mindre aktionærer. Garantierne var i relation til den fremtidige gæld, nye spillerindkøb, holdopstillinger, Old Trafford, billetpriser og andre mindre garantier.”

“Indtil nu er der ingen garantier blevet stillet,” skriver Gardner i brevet.

Dermed kan Glazer altså ikke garantere fx. Sir Alex Ferguson, at han ikke vil blande sig i holdopstillingerne. Specielt det punkt er enormt væsenligt, når United vil ind på det asiatiske og amerikanske marked. Her vil Glazer altså kunne gå ind og købe en asiatisk spiller og kræve at han spiller med til ære for det asiatiske publikum, på trods af der er bedre spillere i truppen.

Gardner slutter sit brev af med at sige, at han, ligesom resten af bestyrelsen, anbefaler de resterende akionærer at sælge, medmindre de har nogle ikke-finansielle bånd til klubben. (Herunder United-fans, som har købt aktierne med hjertet)

I brevet bekræftede Gardner desuden at de to øvrige bestyrelsesmedlemmer, som ikke har en eksekutiv position i klubben, Ian Much og Jim O”Neill, indenlænge også vil trække sig.

Forrige artikel

Caborn: Tal ud Glazer!

Næste artikel

Tillykke Sir Matt Busby

ANNONCE