Garnachos statistikker fra før og efter sit positionsskifte

Alejandro Garnacho har fået et hav af spilletid i denne sæson. I begyndelse havde han sit udgangspunkt på venstrekanten, men i de seneste mange kampe er han blevet rykket over i den anden side af banen. Spørgsmålet er bare, hvor han gør det bedst.

Artiklen er oversat fra united.no.

I sejren på 3-2 over Aston Villa anden juledag startede Alejandro Garnacho ude på højrekanten for første gang i denne sæson.

En taktisk beslutning, der gav øjeblikkelig succes, da argentineren åbnede sin målkonto i Premier League i denne sæson med to scoringer.

Siden den dag har Erik ten Hag, med undtagelse af kampene mod Nottingham Forest og Newport County, fortsat valgt at benytte sig af den 19-årige på højresiden.

Han er med andre ord blevet første valg på højresiden, foran blandt andre Antony. Vi har taget et nærmere kig på hans tal i Premier League fra før jul, da han næsten udelukkende spillede ude til venstre, og sammenlignet dem med tallene fra Aston Villa-kampen og indtil nu, hvor han fortsat er at finde på højrekanten.

Forskellene på enkelte områder er tydelige. Det kan ses nedenunder.

FØR OG ETTER POSISJONSBYTTET: Det blå feltet illustrerer Garnacho i kampene før jul, mens det rød illustrerer etter.

Det blå felt illustrerer Garnacho i kampene før jul, mens det røde illustrerer efter.

Opsummering

  • Efter jul står han noteret for seks målinvolveringer (4 mål og 2 assists). Før jul havde han kun to assists. Per 90. minut bidrager han nu med 0,65 målpoint, mod 0,20 før jul.
  • Han slår flere nøgleafleveringer nu og er også blandt ligaens bedste kantspillere på dette område nu.
  • Han har en højere xA (forventede assists) nu.
  • Han har flere vellykkede driblinger nu, lykkes med en større procentdel af driblingsforsøgene og mister bolden sjældnere.
  • Han skyder færre gange på mål nu, men hans xG er alligevel blevet lidt højere.
  • En større andel af hans afleveringsforsøg nu sker nu med venstrebenet.
  • Dér, hvor forskellene ikke er lige så tydelige, er vellykkede indlæg, vellykkede afleveringer inden for 20 meter fra modstanderens mål (deep completions) og vellykkede afleveringer i modstanderens felt. Her er hans tal temmelig ens før og efter jul.

«Value» betyr antall ganger per 90 minutter (eller prosent). «Percentile» måler antall ganger/prosenten opp mot resten av kantspillerne i ligaen. En value på 2,99 og Percentile på 93, betyr for eksempel her at Garnacho fra og med 26. desember i snitt har skutt 2,99 ganger per 90. minutt, som er mer enn 93 prosent av kantspillerne i ligaen.

“Value” betyder antallet af gange per 90 minutter (eller også procent). “Percentile” måler antallet af gange/procenten i forhold til resten af kantspillerne i Premier League.

Forrige artikel

Blog: Ratcliffe har allerede overbevist mig

Næste artikel

Medie: Shaw ude resten af sæsonen

ANNONCE