Giggs’ kamp nr. 1.000 forude

Hvor utroligt det end lyder, kan Manchester United-legenden Ryan Giggs spille sin professionelle kamp nr. 1.000 på lørdag.

I forvejen var der stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Robin van Persie og Wayne Rooney på banen. Efter 64 minutter blev opmærksomheden dog rettet mod en vis 39-årig waliser, der blev skiftet ind til stående ovationer fra både udeafsnittet og hjemmepublikummet på Bernabéu.

En yderst flot gestus af Real Madrids tilhængere, der beviser, hvor stor en spiller Ryan Giggs har været i fodboldverdenens historie. Til trods for at Giggs bliver 40 år til november, var han Sir Alex Fergusons første es i ærmet i en Champions League-ottendedelsfinale mod Real Madrid. En kamp, der desuden var Giggs’ europæiske kamp nr. 150.

Manchester United har et travlt program i den kommende tid. Lørdag står den så på Norwich i ligasammenhæng i en kamp, der kan blive husket for noget helt specielt. For hvis Giggs står på trænerens start-ellever eller bliver skiftet ind undervejs i kampen, vil det i så fald være gang nummer 1.000, at en stadionspeaker må læse navnet ”Ryan Giggs” op af sine papirer.

Starten på det hele

Indtil videre er det for Giggs blevet til hele 931 kampe for Manchester United, 64 kampe for det walisiske landshold og fire kampe i spidsen for Storbritanniens hold til de olympiske lege i London.

Gary Pallister, der selv har opnået over 300 kampe for United, var på banen den 2. marts i 1991 mod Everton, da det hele startede. Her blev en 17-årig midtbanespiller ved navn Ryan skiftet ind i anden halvleg til sin første kamp i United-trøjen. Giggs fik ikke reddet United, der tabte den kamp 2-0. Alligevel var Pallister, som havde set Giggs et par gange til træning, allerede dengang ikke i tvivl om Giggs’ talent.

– Han kom på banen til sin debut mod Everton; en kamp som vi tabte, men man kan næppe dømme ham for det. Det tog ikke lang tid, før at han var blandt de bedste og satte store erfarne forsvarsspillere af, siger Gary Pallister ifølge The Sun.

I kategori med Charlton, Best og Cantona

Den nu 47-årige Gary Pallister har som forsvarsspiller ofte skullet stå ansigt til ansigt med Giggs til træning, og han mener, at Ryan Giggs er i samme kategori med de allerstørste United-legender gennem tiderne.

– På sit allerbedste var han på et hvert punkt lige så god som George Best til at fare ned af fløjen. I de kommende år vil han blive nævnt i de samme åndedræt som George Best, Bobby Charlton og Eric Cantona, siger Gary Pallister.

Mon ikke de fleste fodboldelskere inklusiv Uniteds manager Sir Alex Ferguson må knibe sig selv i armen, når Ryan Giggs når milepælen kamp nr. 1.000 – vel at mærke ikke som manager, kommentator eller massør, men som spiller på allerhøjeste niveau.

Respekten for Ryan Giggs’ bedrifter på grønsværen igennem tiderne viste sig senest, da selv Real Madrids fanatiske tilhængere valgte at sætte rivaliseringen på pause i en stund for at kunne hylde 39-årige Ryan Giggs fra det modsatte hold med stående klapsalver.

Forrige artikel

Fortune tror på United uden RvP

Næste artikel

Manchester United - Chelsea - Spotpris fra 1.450 kroner

ANNONCE