Giggs: Vi må aldrig glemme München

Alle, der spiller for Manchester United, bør sætte sig ind i klubbens historie, mener Ryan Giggs.

Selvom det i dag er 55 år siden, at otte spillere og tre fra Manchester Uniteds trænerstab omkom under en flyulykke, fylder det stadig meget i klubben. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Og det er der en god grund til. For tragedien og og den efterfølgende genopbygning af truppen er en essentiel del af Uniteds sjæl.

Det mener Ryan Giggs. 

– De nye spillere, især udlændinge, kommer til en klub, som de synes er fantastisk og som tilbyder dem alt baseret på den succes, de har haft over de sidste 10-15 år, siger Giggs ifølge Scmp.com. 

Han fortæller samtidig, at hele holdet for nyligt blev undervist i Busby Babes og München-tragedien. 

– Vi så en dvd om München for nylig. Det var virkelig vigtigt for truppen at se den og forstå, hvad der skete. Ikke kun om ulykken, men også om den succes, de havde op til og efterspillet, hvor de vandt den efterfølgende kamp og Europa Cuppen ti år senere. Alle var rørte, forklarer Giggs. 

Ifølge Giggs lever meget af den daværende manager Sir Matt Busbys filosofi videre i klubben. 

– Jeg tror, det er vigtigt at forstå, hvordan Busby Babes spillede, og hvor succesfulde de var før styrtet. Men også hvordan Sir Matt Busby byggede et nyt storhold. Der er så mange ting, der stadig gælder for os i dag, og vi skal føre arven videre, siger den 39-årige waliser, der har spillet i United hele sin karriere. 

 

Forrige artikel

Er det her den nye Manchester United trøje?

Næste artikel

RvP månedens spiller - igen

ANNONCE