Gill skælder ud på fansene

Uniteds adminisrerende direktør har spenderet de sidste dage i selskab med Glazer-brødrene og Gills fornemeste opgave har syntes at være, at få Glazer-…

Uniteds adminisrerende direktør har spenderet de sidste dage i selskab med Glazer-brødrene og Gills fornemeste opgave har syntes at være, at få Glazer-brødene vist rundt på Old Trafford og i klubben generelt.

Mange fans er dog endnu ikke kølet ned over den massive gæld, som de tre Glazer-brødre samt hovedsagtligt deres far har valgt at overdynge United med, men man må se fremad ifølge Gill, der er dybt skuffet over dele af fanskaren.

“Hvad der skete onsdag aften var meget skuffende at være vidne til. Jeg er udmærket klar over, at der er stærke følelser i spil, men kommentarer fra diverse folk om, at The Glazers er frastødende er noget sludder. Sådanne kommentarer fra såkaldte fans støder mig igf får mig til at tænke over, hvad de tror de opnår.”

“Manchester United har en rig historie og det har altid været en god klub, men den lille gruppe af supportere gør mere skade end gavn for både klubben og dem selv. Jeg forstår udmærket passion – det er det, der gør fodbold til et så følelsesladet spil, men nu må man til at kigge fremad og acceptere, at tiderne altså er skiftet,” siger Gill i et interview med MUTV.

“Derfor blev jeg”

David Gill har udover at være direktør for noget nær første gang i sin tid i topstillingen på Old Trafford også mødt kritik. Flere fans ser således Gill som en slags Judas, fordi han har valgt at blive på Old Traffords og hjælpe Malcolm Glazer med at føre den plan ud i livet, som Gill tidligere har kaldt for aggresiv og skadelig. Under interviewet med MUTV begrundede Gill også sit valg om at blive.

“Folk har sat spørgsmålstegn ved mine motiver for at blive siddende, og jeg skal da heller ikke afvise, at jeg hørte til den del af bestyrelsen, der anså planerne for en tand for aggresive. Men tingene er blevet afklaret og vi bliver nødt til at samarbejde med The Glazers og forklare, hvorfor vi havde betænkeligheder ved planerne og sørge for, at klubben går en økonomisk god tid i møde.”

“Vi har altid geninvesteret vores overskud i klubben, om det så har været på spillerkøb, kontraktforlængelser eller stadiumudvidelser, en strategi The Glazers har forståelse for. Så længe vi fortsætter med en strategi, der kører på at det der sker på banen bestemmer, hvad der sker udenfor grønsværen, tror vi har en lys fremtid.”

“Jeg mener at det er en fordel for os at være et privatejet firma. Først og fremmest sparer du penge på gebyrer for at være børsnoteret og de årlige regnskabsoffentliggørelser, som du som PLC skal lave. Men der er også andre fordele, som dog kræver tid, før de kan mærkes.”

“Nogle af vores største konkurrenter såsom Chelsea, Arsenal og Milan har ikke været børsnoteret selskaber, og har derfor ikke været nødsaget hele tiden at skulle højne indtjeningen og dermed aktionærernes fortjeneste år efter år. Vi er nu tilbage i en situation, som klubben har været i i 90 procent af dens levetid, og selvom jeg ikke skal erkende, at vi ikke var en succesfuld børsnoteret virksomhed, for det var vi, så ser jeg det som en fordel at være privatejet, som fodboldverdenens billede nu tegner sig,” afslutter Gill.

Forrige artikel

Joel: Fergie kan købe hvem han vil

Næste artikel

Ronaldo lover forlængelse

ANNONCE