Glazers sætter ord på det delvise salg af klubben

Glazer-familien er glade for at få Sir Jim Ratcliffe ind i ejerkredsen. Deres ønske har altid været at forberede Manchester United til glæde for fansene. Det udtaler Avram og Joel Glazer i forbindelse med offentliggørelsen af deres delvise salg af klubben.

Sir Jim Ratcliffe er ny medejer af Manchester United. Den engelske milliardær har indgået en aftale med Glazer-familien om et køb af 25% af klubben.

Det er mere end et år siden, at de amerikanske ejere annoncerede, at man ville foretage en “strategisk gennemgang” af et muligt salg af klubben. Det er den proces, som nu har resulteret i, at Ineos-stifteren bliver medejer.

Avram og Joel Glazer ser positivt på aftalen. Det udtaler de i pressemeddelelsen, som United sendte ud om salget i går.

– Vi er glade for at have indgået denne aftale med Sir Jim Ratcliffe og INEOS. Som en del af den strategiske gennemgang, som vi annoncerede i november 2022, lovede vi at se på en række alternativer for at forbedre Manchester United med fokus på at levere succes til vores herre-, kvinde- og akademihold, siger de to brødre.

Ineos ejer også andre fodboldklubber – heriblandt OGC Nice i Frankrig. Derudover ejer Ineos blandt andet også cykelholdet Ineos Grenadiers samt en tredjedel af Mercedes F1.

Den store viden og erfaring, som Ineos har tilegnet sig gennem sine andre foretagender, skal bringes i spil i United. Det siger de to Glazer-brødre.

– Sir Jim og INEOS kommer ind med en overflod af kommerciel erfaring samt betydelige økonomiske forpligtelser til klubben. Gennem INEOS Sport vil Manchester United have adgang til erfarne, højtkvalificerede professionelle med erfaring i at skabe og lede elitehold både inden og uden for fodbold.

– Manchester United har talentfulde mennesker på tværs af hele klubben, og vores ønske er altid at forbedre på alle parametre for at give vores fantastiske fans endnu mere succes i fremtiden, siger Avram og Joel Glazer.

Glazer-familien bliver dog i klubben. De har kun solgt 25 procent af deres eksklusive B-aktier, som giver stemmeret.

Forrige artikel

Sir Jim Ratcliffes ambition er klar: United skal tilbage på øverste hylde

Næste artikel

Nedtakt: Tre ting vi lærte af nederlaget til West Ham

ANNONCE