Nedtakt: Tre ting vi lærte af nederlaget til West Ham

Lillejuleaftensdag fik United-fans endnu en kold spand vand i hovedet, da West Ham besejrede Erik ten Hags tropper med 2-0. I nedtakten dykker vi ned i tre ting, vi lærte af opgøret.
Vi har købt den forkerte Ajax-spiller

Jeg kunne ikke undgå at sidde og misunde West Ham-fansene under opgøret. Deres højrekant til opgøret var Mohammed Kudus, som London-klubben hentede i sommer i Ajax for i omegnen af 40 millioner britiske pund.

Han har vist sig at være en fremragende handel. Han har nu lavet 6 mål i denne Premier League-sæson. Han er brølstærk, hurtig, chanceskabende og en kynisk afslutter. Han er mere eller mindre alt det, vi håbede, vi fik med Antony.

Antony, som vi har betalt 86 millioner britiske pund for, har omvendt endnu ikke været involveret i et mål i denne sæson.

Og Manchester United var faktisk interesseret i den 23-årige ghaneser i sommerens transfervindue. Det er så skide nemt at være bagklog. Men vi ville være langt bedre tjent med Kudus end med Antony.

Spillerne er blevet vant til at tabe fodboldkampe

Nederlaget til West Ham var Uniteds 13. nederlag i denne sæson. Manchester United har aldrig tabt så mange fodboldkampe før jul siden 1930, som man har gjort i denne sæson. Det har sat sig i holdet.

Der er begyndt at opbygge sig en tabermentalitet i holdet, og spillerne og Erik ten Hag slynger konstant intetsigende floskler ud.

Efter kampen mod West Ham udtalte Luke Shaw at “de skulle til at hanke op i sig selv”, og at de blev nødt til “se sig selv i spejlet”. Det er blot det nyeste eksempel på ligegyldige udtalelser efter et nederlag, hvor spillerne ikke rigtig ved, hvad de selv siger.

For mig fremstår det uægte og som et autosvar. Forhåbentligt er det ikke udtryk for ligegyldighed. Men det vidner ikke om vindermentalitet, hvis man spørger mig.

La Carrington

Vi runder nedtakten af på en positiv note.

Halvdelen af startopstillingen mod West Ham bestod af egenproducerede spillere, da både Garnacho, McTominay, Mainoo, Kambwala og Evans var blandt de 11 udvalgte. Derudover blev Rashford og Pellistri også indskiftet, mens Bennett og Mejbri sad på bænken.

Det er selvfølgelig udtryk for en skadesplaget trup. Men kvaliteten af blandt andre Mainoo og Kambwala vinder om et akademi, som formår at producere spillere til det højeste niveau.

Forhåbenligt satser vi i fremtiden i højere grad på vores egne spillere i stedet for at bruge hele sparegrisen på middelmådige primadonnaer.

 

1 kommentar
  1. Ja bestemt helt enig i nedtaktens tale…især vedr Kudus/Antony….kæmpe fejlskud.

    Dog vil jeg tilføje at de sædvanlige automat svar spillerne og her Shaw kommer med, sandsynligvis dækker over det reelle problem i omklædningsrummet….tilliden til EtH er væk, men der kommer nok først ord på når EtH er fortid, så åbnes posen for alvor.

    Og Ja det er skønt at se hvor mange spillere af egen avl der kommer igennem til 1.holdstruppen og går spilletid, nok mest pga skadessituationen som også nævnes, og er helt enig i at klubben burde statse meget mere på akademiet generelt, men når sandheden skal siges så er der ikke nok topkvalitet tilstede på talent fabrikken….endnu ihvertfald.

    Sir Ratcliffe kan forhåbentlig ændre dette….

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Glazers sætter ord på det delvise salg af klubben

Næste artikel

Uniteds nye ejer: Sir Jim Ratcliffe skal bestå "fit and proper test"

ANNONCE