God første halvleg i 3-2-sejr over Roma

Tre hurtige mål i første halvleg grundlagde Manchester United’s 3-2-sejr over AS Roma.

Manchester United fik sin anden sejr i ligeså mange kamp i pre-season mod AS Roma i Denver. Sejren blev sikret på tre mål i slutningen af første halvleg, mens AS Roma var tæt på at levere et flot comeback i slutningen af anden halvleg. De tre mål var dog nok, og Louis van Gaals United vandt igen.

AS Roma kom hurtigst ud til første halvleg og var meget tæt på at tage føringen allerede i det andet minut. En lang bold i dybden blev opsnappet af Mattia Destro, der elegant lobbede bolden over Sam Johnstone i Manchester United-målet. Desværre for Roma, og heldigvis for United, hoppede bolden lige præcis over overliggeren.

I kampens indledning havde Manchester United generelt svært ved at etablere angreb, og AS Roma havde bolden klart mest. Et par små chancer gik Romas vej, mens Danny Welbeck spildte en sjælden mulighed for Manchester United. Den 23-årige United-angriber fangede Roma-målmand Skorupski på bolden, men kunne ikke finde en medspiller, da målet var uvogtet.

Efter 35 minutter hvor Roma sad på bolden og ingen af holdene skabte chancer, skød Wayne Rooney pludselig gang i ti fremragende minutter fra United. Uniteds 10’er modtog bolden med ryggen til målet og tog et par træk for at skabe plads til at skyde. 1-0 til Manchester United efter Rooney fandt det øverste hjørne med en hård inderside. Fantastisk aktion af Rooney, der knap nok havde rørt bolden i første halvleg.

Kun tre minutter senere blev det 2-0, og selve målet var ligeså spektakulært som det første. Wayne Rooney var igen i centrum med en lang aflevering fra egen banehalvdel til Juan Mata, der var løbet i dybden. Spanieren tog først elegant bolden ned og lobbede i næste bevægelse bolden over Skorupski til 2-0.

Kort før pausen blev det til 3-0. Danny Welbeck blev nedlagt lige indenfor feltet efter et par hurtige førstegangsafleveringer på kanten af Romas felt. Dommeren pegede på pletten, og Rooney fik chancen for igen at blive dobbelt målscorer. Den tog han, og Manchester United kunne gå til pausen ved samme stilling som for et par dage siden mod LA Galaxy.

AS Roma kom igen bedst ud fra omklædningsrummet i anden halvleg. Ti minutter inde i halvlegen fandt Adem Ljajic sin holdkammerat Alessandro Florenzi i en fuldstændig fri position. Florenzi afsluttede første gang, men langt forbi indskiftede Ben Amos’ mål.

Louis van Gaal havde lavet hele ni udskiftninger til anden halvleg. Kun Tom Cleverley og Tyler Blackett var gengangere på United-holdet i forhold til første halvleg. Desværre gik det meget udover rytmen i kampen og anden halvleg var – for at sige det som det var – langt hen af vejen meget uinteressant.

Det ændrede sig efter 75 minutters spil, da indskiftede Miralem Pjanic havde set, at Ben Amos stod et godt stykke fra sin mållinje. Roma-spilleren prøvede spektakulært lykken fra egen banehalvdel, og det viste sig at være en god beslutning. Bolden sejlede i en blød bue henover Amos, der tydeligvis var skuffet over at blive passeret fra mere end 50 meters afstand.

Så fik Roma blod på tanden og begyndte at presse på for at reducere yderligere. Det lykkedes dem næsten efter 83 minutters spil. Bolden havnede hos Leandro Castan, der forsøgte sig med et saksespark. Denne gang var Amos dog på plads og fik reddet lidt af æren med en flot redning fra Castans saksespark.

Med to minutter igen lykkedes det for Roma at reducere til 3-2. Michael Keane var meget uheldig med at begå straffespark, da dommeren dømte straffespark for hånd på bolden. Den unge englænder protesterede dog for, at det mere var bold til hånd end hånd til bold – og det så bestemt også sådan ud. Straffespark var der dog, og Roma-legenden Francesco Totti omsatte det sikkert til mål. Et par nervøse minutter fulgte, hvor Roma pressede på, men Manchester United holdt ud og kunne endnu engang gå fra banen med en sejr i pre-season

Manchester United 3-2 AS Roma (3-0)

1-0 Wayne Rooney (35)

2-0 Juan Mata (38)

3-0 Wayne Rooney (45) (Str.)

3-1 Miralem Pjanic (75)

3-2 Francesco Totti (89) (Str.)