Herrera og Rooney skød Villa i sænk

På to mål af Ander Herrera og et enkelt brag fra Wayne Rooney vandt Manchester United 3-1 over Aston Villa i Premier League og overhaler Manchester City i tabellen.

Lørdag tog Manchester United imod Aston Villa i Premier League og havde endnu en mulighed for at udbygge forspringet i kampen om Champions League-fodbold. Liverpool havde nemlig tabt til Arsenal tidligere lørdag, så forspringet til Liverpool med en United-sejr ville være hele otte point.

Efter sejre og lovende præstationer i Premier League mod Tottenham og Liverpool var optimismen let at spore til Aston Villa-kampen, hvor alt andet end en United-sejr ville være en stor skuffelse.

United startede også stærkt og burde have fået chancen fra ellevemeterpletten efter kun fem minutter. Marouane Fellaini spillede Wayne Rooney fri med brystkassen, men United-angriberen blev revet ned af Ciaran Clark. Dommeren vinkede – tydeligvis fejlagtigt – afværgende, og Ciaran Clark kunne føle sig en smule heldig for at få lov til at spille videre.

United lod sig dog ikke ryste og helten fra Anfield, Juan Mata, fik et skud, der var på vej i nettet, blokeret efter et tungt United-pres i de første ti minutter.

Aston Villa forsvarede dybt, og United forsøgte at kombinere sig igennem. Midt i første halvleg var det dog ved at lykkedes for Marcos Rojo at bryde Villas defensiv ned fra distancen. Den argentinske forsvarsspiller hamrede et langskud mod det øverste hjørne, men Guzan i Villa-målet fik fingerspidserne på bolden.

Ikke længe efter fik United spillet sig igennem efter et elegant kombinationsspil mellem Mata og Herrera, der sendte Valencia fri mod baglinjen. Valencias indlæg lå en smule bag Rooney, der forsøgte sig med et saksespark, men fik ikke ramt bolden rent.

Aston Villa havde held med at holde United fra chancer i første halvleg, men med mindre en fem minutter til pausen kom gennembruddet. Fra baglinjen spottede Daley Blind en umarkeret Ander Herrera skråt tilbage i feltet. Spanieren tæmmede bolden og sparkede United i front med venstrebenet.

Lige efter pausen var Aston Villa en sjælden gang oppe omkring Uniteds spil. Andreas Weimann fik bolden til baglinjen og kunne give en kæmpe chance til Christian Benteke, men afleveringen var upræcis og lå for langt fra den belgiske angriber.

Efter en times spil burde der have stået 2-0. Valencia kom igennem i højresiden, som han havde gjort det flere gange i kampen, og fandt Fellaini ved bagerste stolpe. Fellaini fik dog ikke kraft nok på sit hovedstød, der også sad lige på Guzan.

Med tyve minutter igen blev Angel Di Maria sat på banen, og efter 78 minutter afdriblede han danske Jores Okore og fandt Rooney i feltet. Rooney tæmmede først bolden, lod den hoppe en enkelt gang og bankede en halvflugter op i hjørnet fuldstændig uden chance for Guzan.

Og så kunne man være fristet til at sige, at kampen var lukket, men Villa ville det anderledes. Et hjørnespark blev slået fladt til Benteke, der sparkede bolden i nettet. Ellers så fremragende David de Gea så meget skidt ud ved målet, da bolden røg under kroppen på ham.

I overtiden fik United sat et flot punktum på kampen, da Rooney vandt bolden på Villas banehalvdel og fandt Mata, der lagde bolden af til Ander Herrera, der køligt lagde 3-1-målet i nettet.

Det blev ved 3-1, og United vandt for femte Premier League-kamp i streg. Med de tre point overhaler United lokalrivalerne Manchester City, der først spiller mandag, og er nu nummer tre. Yderligere er der nu hele otte point ned til Liverpool på femtepladsen.