Holdet bag OT.dk: Niels O. Thinesen

OldTrafford.dk rundede for nyligt 30.000 skrevne artikler. Det har vi tænkt os at markere med en ny artikelserie, hvor vi præsenterer det nuværende hold bag Danmarks største Manchester United-side, der siden 2003 har leveret daglig dækning af vores alles yndlingsklub. Hen over de næste par uger vil du derfor kunne læse, hvad der er af arbejdsopgaver som frivillig på OldTrafford.dk, og du vil kunne lære hvert enkelt ansigt bag det passionerede crew bedre at kende.

Navn: Niels O. Thinesen
Alder: 35 år 
Bosat: I Greve 
Uddannelse og beskæftigelse: Kandidatuddannelse i journalistik fra Syddansk Universitet i Odense med en BA i Medievidenskab
Twitter: @Niels_Medic_T

Hvor længe har du skrevet for OT.dk?
Siden sommeren 2019, hvor jeg blev en del af værtsteamet på OldTrafford.dk-podcast.

Hvad er din rolle hos OT.dk?
Jeg er sammen med Emil Jørgensen og Jonathan Damm Seldorff vært på sitets podcast, som udkommer ugentligt. Derudover er jeg også en del af det team, der skriver nyheder, optakter og kampreferater.

Hvorfor skriver du for OT.dk?
Jeg var så heldig at blive hevet ind som gæst i OldTrafford.dk-podcasten i foråret 2018 af podcastens skaber og forgangsmand, Svante Wettergren. Siden var jeg med en del gange, men da Svante skulle flytte til Århus af uddannelsesmæssige årsager, så tilbød Emil og Jonathan mig en plads i den gyldne trio, og det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til. Det skyldes mest af alt, at jeg elsker at snakke om Manchester United. Jeg er den der irriterende type, der altid gerne vil dreje samtalen over på noget, der først og fremmest handler om fodbold og dernæst min yndlingsklub i det engelske. Jeg nyder at gå i dybden med forberedelsen til vores optagelser, hvilket gør, at jeg altid har alt for meget på blokken, jeg gerne vil have fyret af. Men det skyldes simpelthen, at jeg ikke kan lade være. Min passion for klubben kommer ikke kun til udtryk gennem sang på pubs, stadions mm, men nu har jeg også fået en platform, hvor jeg kan bræge om det nærmest ugentligt. What’s not to like?!

Bedste oplevelse med OT.dk
Generelt er det super fedt og en stor ære at producere lyd til, om og med United-fans, hvor man får mulighed for at diskutere alt fra startopstillinger, yndlingsformationer, favorit transfermål og samtidig få et indblik i vores modstanderes syn på fodboldens gang og os. Derfor kan det være lidt svært at vælge én oplevelse, men overordnet set er det fedt at opleve, at lytterne tager så godt imod det, vi producerer. Det er altid svært at vide, hvor meget folk gider høre på et par tosser, der sidder i et kælderstudie et sted i København, eller for tiden i hvert vores hjem landet rundt. Men nærmest lige meget hvad, så har vi godt med downloads og faste lyttere, og det er klart den fedeste følelse at vide, at man laver noget, som folk ikke kun går og venter på, men også sætter pris på.

Hvornår og hvordan blev du United-fan?
Som ung dreng fulgte jeg med glæde med i Danmarks overraskende triumftog i det svenske, hvor en stor, blond og voldsom målmand vogtede buret. Ham ville jeg gerne se lidt mere til, og derfor begyndte jeg at holde øje med Uniteds resultater, og hvis de i ny og næ blev vist på dansk fjernsyn, så sad jeg klistret til skærmen. Siden blev jeg hooked på historien om United, helt tilbage fra Newton Heath-tiden, og især præstationerne af en vis franskmand gjorde mig mere og mere passioneret. Det øjeblik, hvor jeg for alvor blev forelsket i klubben, var i det 85. minut af FA Cup-finalen i 1996. Eric Cantona kanonerede kuglen i kassen bag en sagesløs David James, og det er sådan den første gang, hvor jeg for alvor kan huske, at jeg jublede vildt over en United-scoring. Jeg har med garanti gjort det før, men Kongen-kassen mod scouserne står fast placeret i min hukommelse.

Hvad er din bedste oplevelse med United?
Selvfølgelig var det fedt at være på Den Glade Gris til Champions League-finalen 2008, det var også en voldsom oplevelse at opleve finalen i den samme turnering ni år tidligere.

Men det vildeste, jeg har oplevet, var udekampen på Goodison Park i sæsonen 06/07. United var i en drabelig dyst med Chelsea om Premier League-titlen, og efter tre sæsoners sekundære placeringer tørstede Sir Alex Fergusons mandskab efter guldet. Everton kom foran med 2-0 i starten af anden halvleg og hele den blå del af Everton sang; ”Rooney, what’s the score…?” Men så tog fanden ved de røde djævle, som scorede fire mål i den sidste halve time af opgøret. Højdepunktet indtraf, da selvsamme Rooney scorede til 3-2 godt 10 minutter før tid og fejrede scoringen med at storme ud til de medrejsende United-fans og kysse klublogoet på brystet. Normalt synes jeg den slags er ret plat, men lige det dér var f***ing fryd! Samtidig med vores kamp spillede Chelsea kun 2-2 hjemme mod Bolton og et par uger senere var vi kronede som engelske mestre for første gang i fire år.

Hvad er din værste oplevelse med United?
Der har heldigvis stadig været flest gode oplevelser, men 1-6-nederlaget hjemme mod City og især 1-4 nederlaget hjemme mod Liverpool gjorde rigtig, rigtig ondt.

Men det værste har været at opleve, hvordan klubben har været i frit fald den seneste håndfuld år. At klubben var så dårligt rustet til at gå tiden efter Sir Alex Ferguson i møde, det har været nærmest ubærligt. De fleste United-fans var nok indstillet på, eller jeg var i hvert fald, at vi ville gå et par halvsløje og pauvre sæsoner i møde, da verdens bedste manager nogensinde trak sig tilbage. Men at vi på den måde har været igennem et følelsesmæssigt helvede på jord, hvor fans har brugt mere tid på at skændes internt end mod andre holds fans, det har været beskæmmende og uværdigt for en klub af vores størrelse. Selvfølgelig kommer der perioder med modgang, men vi har, ikke i min levetid, oplevet så mange fans nærmest have givet op. Det har været både ubehageligt og grimt.

Hvem er din yndlingsspiller i United gennem tiden?
Eric Cantona. Han var grunden til, at jeg for alvor fik øjnene op for Manchester United, han var grunden til, at jeg blev forelsket i klubben, og han er grunden til, at jeg stadig har ”12 Days of Cantona” som min yndlingsslagsang.

Hvem er din yndlingsspiller på det nuværende hold?
Scott McTominay. Jeg blev så smaskforelsket, første gang jeg så ham, at jeg straks kaldte ham Fletcher-light. Forhåbentlig kan McSauce holde sig mere sygdomsfri end sin landsmand, så McTominay kan blive en United-legende.

Hvor og hvordan følger du primært United, når de spiller?
I mine unge dage, da jeg boede i Odense fra 2004-2010, så jeg 98% af alle mine kampe på den irske pub Ryan’s. Men efter jeg flyttede til København og blev så heldig at få lov til at arbejde lidt med Premier League-dækningen på en tv-station, så så jeg de fleste af arbejdspladsen eller derhjemme fra, så jeg arbejdede samtidig. Derudover har jeg et løfte til mig selv om, at jeg skal over og se en United-kamp live på stadion minimum én gang pr. sæson. Nu her ser jeg kampene hjemmefra, så min datter kan blive indoktrineret til at blive United-fan.

Hvordan får du stillet din United-sult her under Corona-tiden?
Den bliver på ingen måde stillet! Men jeg prøver, så godt jeg kan at få stillet min trang ved at lave podcast, skrive nyheder og generelt følge alt for meget med på alt for mange sociale platforme. Men nu må der sateme også gerne snart åbnes så meget op, så jeg kan få mine ugentlige United-fiks.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Matic har altid kæmpet mod tvivlere

Næste artikel

Podcast: Store Bededags "member berries", fis & ballade

Relaterede artikler
Total
0
Share