Hvem er Dalot?

Vi tager et kig på, hvem Manchester Uniteds nye portugisiske back, Diogo Dalot, er.

For anden dag i træk har Manchester United bekæftet en handel. I dag er det Diogo Dalot, som ‘De Røde Djævle’ henter i den portugisiske storklub Porto.

Men hvem er Dalot, hvad kan vi forvente, og hvad bidrager den nye højreback med? Det kan du blive klogere på her.

10 år i Porto
For ti år siden skiftede en bare ni-årig Dalot fra barndomsklubben Fintas Academy i Braga til Porto. Klubben var i skrap konkurrence med rivalen Benfica om at sikre sig den unge mand, men det blev altså José Mournhos tidligere klub, der løb med forsvarsspilleren.

Der skulle gå nogle år, før den unge spiller fik lidt hår på brystet. I sæsonen 2014/2015 blev Dalot udlejet i en periode til Padroenese i den tredjebedste række i Portugal, inden han senere slog igennem på Portos reservehold.

Præstationerne på reserveholdet skulle bane vejen for gennembrud på de portugisiske ungdomslandshold. I 2016 var Dalot med til at vinde EM for u-17 landshold. Dalot kom med på turneringens hold, og stod noteret for to mål.

Debuten for Portos førstehold kom så sent som i oktober sidste år. Det var imidlertid først i februar måned, at backspilleren igen blev valgt. Men her blev det også til debut i Champions League, da Porto på udebane spillede 0-0 mod Liverpool.

Siden blev det til en lille håndfuld kampe resten af sæsonen.

Kommer med mange kvaliteter
José Mourinho har i forbindelse med dagens offentliggørelse kaldt Dalot for ‘en spiller med alle de kvaliteter en back skal have. Han er hurtig, teknisk stærk, har fysik og taktisk forståelse’. En karakteristik af en meget komplet back.

Diogo Dalot har både i Porto men også på ungdomslandsholdene gjort sig gældende på begge backpositioner, men ifølge kendere af portugisisk fodbold kan han også gøre sig gældende på midtbanen med sin teknik og taktiske forståelse.

At han er en back med næse for mål viste han ved U-17 VM i 2016, hvor han scorede to gange udover et straffespark, da finalen mod Spanien skulle afgøres fra 11 meter-pletten.

Skal han overtage Valencias plads?
José Mourinho har den tilgang, at spillerne skal være specialister i den position, de spiller. Dalot er udpræget højreback, så det er meget sandsynligt, at det er med tanke på, at Valencia er oppe i årene, portugiseren kommer til.

Yderligere bliver Matteo Darmian rygtet til Juventus, så der er også en meget lige vej til pladsen som Valencias efterfølger. Dalots evner kan også bruges på venstreback, hvor det dog også ventes, at United henter en ny spiller ind inden den nye sæson.

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Dalot: Alder betyder ingenting

Næste artikel

Lukaku: Carrick har gjort mig bedre

Relaterede artikler
Bruno Fernandes mod Villa
Gå til siden

Bruno: Vores præstation var bedre end resultatet

Selvom Bruno Fernandes strålede med to scoringer på Villa Park, lykkedes det alligevel kun United at sikre ét point i Premier League mod Aston Villa lørdag aften. Portugiseren mener, at holdets præstation var bedre end resultatet antyder.
Total
0
Share