Hvem er Fred?

OldTrafford.dk har taget et nærmere kig på, hvad det er for en brasiliansk spiller, Manchester United lige har brugt en halv milliard kroner på.

Manchester United har netop gennemført sommerens første transferindkøb. Den 25-årige midtbanespiller Fred er ny mand i den røde trøje, og Ed Woodward og co. har angiveligt betalt Shaktar Donetsk 52,5 millioner pund for at få ham. Hvad er hans styrker og svagheder? Hvem er hans agent? Og hvilken nuværende United-spiller bør frygte for sin position nu?

Det har vi taget et kig på.

Fra Internacional til Shaktar

Frederico Rodrigues de Paula Santos blev født i Belo Horizonte i Brasilien den 5. marts 1993. Han spillede ungdomsfodbold i Atletico Minerio og Porto Alegre, før han i 2010 skiftede til Internacional. I sin første hele sæson for klubben fik han 33 kampe, scorede syv mål og lavede syv assists.

På tre år vandt Fred tre brasilianske mesterskaber med Internacional. Og han tiltrak sig interesse fra den ukrainske klub Shaktar Donetsk.

Shaktar har vist sig at være et godt springbræt ind i europæisk fodbold for en lang række brasilianere; Fernandinho, Willian og Douglas Costa er eksempler på spillere, som er startet i den ukrainske liga.

Så i 2013 takkede Fred ja til en kontrakt med Shaktar Donetsk. Ifølge Transfermarkt.de kostede han dengang fem millioner euro.

I løbet af fem år har han vundet 10 trofæer med klubben – blandt andet tre ligatitler og tre hjemlige cupturneringer. Han står noteret for otte kampe for det brasilianske landshold.

Hvor spiller han helt præcist?

Tidligere i sin karriere spillede Fred en del på den offensive midtbane, men han er nu omskolet til at spille længere ned på banen.

Han kan bruges på forskellige defensive positioner, men er bedst som centralmidt, hvor han kan være med til at bygge spillet op og udnytte sit store løbepensum. Han er også stærk i omstillingsspillet.

Hvad er hans styrker?

Freds pasningsspil er på et meget højt niveau. Men han er også i stand til at drible forbin modstandere. I Shaktars seneste otte Champions League-kampe lykkedes han med 23 ud af 26 driblinger (88% succesrate).

Han er hurtig, og modsat den seneste brasser, United havde på den centrale midt, Anderson, er han udholdende.

Han sammenlignes med spillere som Fernandinho fra Manchester City og Dembelé fra Tottenham.

Hvad er hans svagheder?

Fred er kun 1,69 meter høj, hvorfor luftspillet ikke er hans store force. Derudover er han ikke altid lige koldblodig foran kassen, når han får målchancer.

Hvilke United-spillere bør frygte for deres plads?

Ander Herrera ligner umiddelbart den, som bør være mest ærgerlig over nyindkøbet. Fred er yngre end spanieren og besidder nogle af de samme kvaliteter; stærkt løbepensum, god i pasningsspillet og en nøgle til kontraangreb.

Men interessant nok ligner Fred måske i virkeligheden endnu mere Paul Pogba. Begge er teknisk stærke midtbanespillere, der både kan fungere i offensiven og defensiven. Fred er mere lille og robust, hvor franskmanden er høj og hovedstødsstærk. Men i princippet kunne Fred godt være Paul Pogbas afløser, hvis den tidligere Juventus-spiller og Jose Mourinho ikke kan få det til at fungere sammen.

Købet af Fred indikerer også kraftigt, at Marouane Fellaini snart er fortid i klubben.

Hvorfor havde Fred karantæne i seneste sæson?

Ved Copa America i 2015 blev brasilianeren testet positiv for hydroklortiazid, som er et lægemiddel, der bruges til for højt blodtryk. Efter det blev opdaget fik han karantæne af FIFA fra al fodbold fra marts til juli 2017.

Hvem er hans agent?

Freds agent er den tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva.

Kilder: Daily Mail, Transfermarket, iNews, Manchester Evening News, The Sun.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Bekræftet: United enige med Shakhtar

Næste artikel

Rivaldo: Fred bliver god for United

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share