I fjendens lejr: Liverpool har overtaget

Liverpool fører ligaen og er førsteudfordrer til Manchester City, mens Manchester United halter langt efter. Hvordan har Liverpool-fansene det med, at styrkeforholdet mellem de to klubber er vendt?

Manchester United – Liverpool er det største opgør i England, og de to holds fangrupper gemmer ikke altid lige mange pæne ord om hinandens klubber. I mange år havde Manchester United overhånden, men det har ændret sig nu. Liverpool har med Jürgen Klopp fundet manageren, som har samlet hele klubben i en tro på, at mesterskabet og Champions League-succes venter i horisonten. Det er en meget stor kontrast til José Mourinhos Manchester United. I skrivende stund er Merseyside-klubben 16 point foran United efter 16 spillede kampe.

Forud for kampen i morgen har vi sat 20-årige Sebastian Frølich, der er Liverpool-fan, journaliststuderende på SDU og skribent på Redmenfamily.dk i stævne. 

Hvorfor blev du Liverpool-fan?
Det blev jeg, fordi en af mine bedste venner i 0. klasse var det. Der var ikke nogen i min familie, der var fans af nogle hold, så jeg blev det igennem ham, og det har holdt ved i 14 år nu.

Hvad er dit forhold til Manchester United?
Det er ikke et af yndlingsholdene! Det er et kæmpe hold i England og på verdensplan, og det har jeg respekt for, men ellers er det ikke mange pæne ord, jeg kan sige om klubben. Bestemt heller ikke med den træner, der er der nu.

Hvordan er det, at rollerne mellem de to klubber er byttet rundt, så det nu er Liverpool, der kæmper med om mesterskabet og United, der halter efter?
Det er fantastisk. Men jeg er spændt på, hvad Mourinho kan hive op på søndag, for han plejer gerne at kunne hente et resultat, når han skal det. Men vi købt stærkt ind de sidste par vinduer – særligt med Van Dijk og Allison. Der er dog lidt skadesproblemerlige nu blandt andet i midterforsvaret, så det kan man godt blive lidt nervøs for.

Liverpool fører Premier League før weekendens runde. Bliver i mestre?
Manchester City er sindsygt godt kørende, selvom de tabte til Chelsea sidste runde, men det er jo, hvad der kan ske. Jeg vil sige, at det bliver Manchester City, eller et andet hold der bliver mestre, og jeg er meget sikker på, at Liverpool er med helt til stregen.

I Manchester United er der efterhånden meget få, der er fuldstændig bag José Mourinho. Det er et helt andet billede i Liverpool med Klopp. Hvad er det, han har gjort for klubben og byen?
Han er jo en meget karismatisk træner, og så har en rigtig Liverpool-karakter. Vi ser os jo gerne som en stor familie, og det omfavner han virkelig godt. Han er lidt en hyggeonkel. I den her sæson har han ændret lidt på det taktiske, hvor Salah, der jo havde en helt umenneskelig sæson sidste år, er blevet rykket mere centralt, og så går Firmino dybere i banen. Så jeg synes, at han taktisk er virkelig god også. Og udover det er han en fed karakter, der tager hånd om spillerne, og der er virkelig bare et godt fællesskab.

Hvad siger du, hvis jeg siger Sergio Ramos?
(Griner). Der er mange tanker. Den episode, jeg tænker, du hentyder til (Tacklingen på Salah i CL-finalen red.), synes jeg i noget tid var rigtig unfair, og mange Liverpool-fans var meget sure og indebrændte over den. Men her og nu så vil jeg sige, at fodbold jo er en kontaktsport, og jeg er sikker på, at Ramos ikke nærer noget had til Salah. Han er bare en forsvarsspiller, der gør alt for at vinde. Så nu er jeg kommet nogenlunde over den tackling.

Hvad tror du, det bliver for en kamp på søndag?
Det bliver en kamp med høj intensitet. Jeg tror, Liverpool kommer ud, som de plejer, hvor de presser og vil styre spillet, og jeg kan godt se dem komme foran tidligt. Men jeg ved også, som jeg sagde tidligere, at Mourinho sikkert har nogle tricks i ærmet, som han vil bruge. Og det er jo en kamp, som der måske er flest i verden, som ser, så der er pres på, og det har også en betydning.

Til sidste vil jeg lige høre angående det navn – Redmenfamily. Det er da lidt dumt, i er jo ikke i familie?
Jamen vi tænker, at vi er en familie, og det ligger jo også i YNWA. Vi er et stort fællesskab, og det navnet skal også gerne symbolisere, at vi er en familie, og som Liverpool-fan går man aldrig alene – det er bare sådan, det er. Og Redmen giver jo lidt sig selv.

 

 

 

Forrige artikel

Optakt: United som underdog i storkamp på Anfield

Næste artikel

Officielt: Smalling forlænger med fire år

ANNONCE