Phil Jones

Jones om offentlige tilsvininger: Må aldrig ske, når jeg går med min datter i hånden

Phil Jones afslører, at han har oplevet flere gange at blive tilsvinet i offentligheden. Noget, han har det splittet med.

Phil Jones’ Manchester United-karriere er en sær en af slagsen. Den startede noget så lovende med masser af spilletid og enorme roser fra Sir Alex Ferguson. Skotten sagde, at Jones kunne blive blandt Uniteds bedste nogensinde.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Men legendetrænerens profeti er ikke gået i opfyldelse. Tværtimod. Jones er blevet ramt af skade efter skade, og når han endelig har været på banen, er tilsvininger kun blevet erstattet med latterliggørelse på sociale medier. Og det har hovedpersonen det selv blandet med.

– Det (at blive tilsvinet offentligt) er sket et par gange. Det er selvfølgelig hårdt, når man går igennem en lortetid. Det er klart, der er en tid og plads for alt, men det må aldrig ske, når jeg går ned ad gaden med min datter i hånden, og hun spørger, hvad der bliver sagt, siger Jones i et interview med The Guardian.

Jones fortæller, at håneriet og de offentlige tilsvininger har gjort ondt. De har gjort ham deprimeret. Men han fortæller også, at han så småt lærer at navigere i det hele.

– Men i de sidste par år har jeg virkelig lært at håndtere det og få et andet syn på, hvor jeg er, og hvordan jeg vil være fremover.

En del af det med at lære at leve med de hårde kommentarer er ifølge Jones at aktivere den humoristiske sans. Blandt andet hans svar til en, der sagde, han ikke ligefrem var nogen Andrea Pirlo:

– Jeg sagde “No shit, Sherlock”. Det var en vanvittig kommentar, efter vi med landsholdet blev smadret i Italien, og Pirlo bare stod og spillede 1-2-afleveringer i hjørnet. Folk ville sammenligne os, siger Jones.

“Mine døtre troede bare, jeg spillede bold i parken med mine venner”

Efter 15 måneder ude med skader siden starten af 2020, fik Phil Jones atter spilletid i United-trøjen, da han tidligere på sæsonen spillede 90 minutter mod Wolves.

Et stolt øjeblik for den hårdt prøvede midterforsvarer. Specielt tilskuernes reaktion på Jones’ comeback gjorde indtryk.

– Det var fantastisk. Og et følelsesladet øjeblik. Det var første gang, mine døtre for alvor kunne se, hvad deres far lavede. De var for unge, da jeg for alvor gik igennem mine skadesproblemer, så de troede bare, jeg spillede bold i parken med mine venner.

“Jeg føler mig så heldig”

Udefra kan det være noget broget at beskrive Phil Jones’ tilværelse som fodboldspiller. Han har tjent masser af penge, spillet til flere slutrunder og vundet nogle af verdens største titler.

Men han har også siddet ude med skader i så stort et omfang, at det mentale helbred for alvor har taget skade. Men når Jones selv reflekterer over sin tilværelse, er der ingen tvivl om, hvordan han selv ser på det.

– Jeg er 100 procent heldig med at have spillet ved to VM-slutrunder og et EM og har haft fantastiske øjeblikke på Old Trafford, siger han.

– Selvfølgelig er der mange, der siger, at “Du skulle have gjort dit og dat”, men jeg føler mig så heldig.

Klar til fremtiden

Selvom Phil Jones kun lige er fyldt 30 år, accepterer han, at karrierens fremtid formentlig ikke er så lys, som Sir Alex Ferguson spåede den til at være. Alligevel er Jones dog forberedt på at spille fodbold. Måske mere nu end nogensinde.

– Jeg er stadig kun 30, og jeg har misset mange kampe. Jeg håber, jeg kan genfinde min form og nyde at spille fodbold, for alt det føltes langt væk, da jeg sad ude. Men jeg giver aldrig op. Jeg føler, jeg er god nok, og jeg har meget tilbage at give.

– Jeg er klar til at spille igen, fastslår Phil Jones.

Om det skal være i Manchester United, Jones skal fortsætte sin fodbold, må tiden vise. Indtil videre har traditionsklubben i hvert fald papir på forsvarsspilleren indtil sommeren 2023.

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
1
Shares
Forrige artikel

MEN: Uniteds omklædningsrum er splittet over mulig Erik ten Hag udnævnelse

Næste artikel

Rooney udpeger Pochettino som personlig favorit til United-jobbet

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
1
Share